Ponta: Imunitatea de care se bucură cei din jurul lui Băsescu este o restanţă pe care mi-o asum

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că până în acest moment Parchetul nu a stabilit nicio responsabilitate pentru perioada de dinainte de 7 mai 2012, el arătând că se îndoieşte de faptul că foştii guvernanţi au fost perfecţi şi că partea de pedepsire a celor vinovaţi nu ţine de USL.

493 afișări
Imaginea articolului Ponta: Imunitatea de care se bucură cei din jurul lui Băsescu este o restanţă pe care mi-o asum

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Constat cu neplăcere că în acest moment există zero responsabilităţi stabilite de Parchet pentru perioada de dinainte de 7 mai 2012. Dacă totul a fost perfect, dacă nimeni nu a încălcat nicio lege şi nu a produs niciun prejudiciu, să iasă doamna Kovesi şi să spună: «Nu, domnule, au fost perfecţi cei de dinainte». Mă îndoiesc că lucrurile stau chiar aşa", a spus Ponta.

"Această imunitate de care se bucură toţi cei din jurul lui Traian Băsescu - asta e o restanţă pe care mi-o asum şi care explică o anumită nemulţumire", a adăugat premierul.

El a spus că USL este "restantă" la un capitol care nu ţine de Uniune, respectiv în ceea ce priveşte "repararea nedreptăţilor comise în perioada 2010-2011".

"Suntem restanţi la un capitol care nu ţine din păcate de noi, şi anume noi am făcut partea de dreptate pe care o aşteptau oamenii în ceea ce priveşte pensii, salarii, venituri. Partea de pedepsire a celor care au furat, a celor care au distrus România, a celor care ne-au lăsat un miliard de Euro gaură la fonduri europene, a celor care au dat gaură la Fisc, la CNAS, la metrou - acolo, din păcate, nu ţine de noi", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici