Ponta, în faţa lui Băsescu: În 2014, toate taxele ar trebui reduse, un miracol nedescoperit de cineva

Premierul Ponta a cerut Parlamentului să susţină majorarea bugetului Apărării, adăugând, în faţa preşedintelui Băsescu, în contextul disputei privind acciza la carburanţi, că majorarea nu este pentru anul electoral 2014, când se cere reducerea tuturor taxelor, un "miracol nedescoperit de cineva".

618 afișări
Imaginea articolului Ponta, în faţa lui Băsescu: În 2014, toate taxele ar trebui reduse, un miracol nedescoperit de cineva

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a arătat, la şedinţa solemnă privind 10 ani de la aderarea la NATO, că, în ultimii trei ani, Guvernul a încercat să răspundă, atât cât a fost posibil, necesităţilor financiare ale Armatei, bugetul Ministerului Apărării crescând de la echivalentul a 1,12% din PIB în 2012 la 1,38% în 2013 şi la 1,42% în 2014.

"Vreau doar să fac un apel cu această ocazie către membrii Parlamentului - sigur, nu în acest an electoral în care important este să scădem toate taxele şi să dăm mai mulţi bani, un miracol pe care nu cred că l-a descoperit cineva- dar fac un apel către membrii Parlamentului ca, pentru anii 2015, 2016 şi 2017, să susţinem împreună, fără niciun fel de acces de populism sau demagogie, măsura prin care, prin bugetul alocat Ministerului Apărării, creşterea cu 0,2% din PIB anual să ne aducă la acel nivel de 2% pe care cu siguranţă ni-l dorim", a spus Ponta.

Printre participanţii la şedinţa solemnă din Parlament se află şi preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele şi premierul au o dispută în aceste zile privind introducerea, din aprilie, a accizei de 7 cenţi la carburant.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici