Ponta, în PE: Aşteptăm semnale privind lipsa de performanţă a Guvernului pe Schengen şi MCV

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus socialiştilor europeni, miercuri seară, la Strasbourg, că aşteaptă de la aceştia semnale mai "ridicate" privind lipsa de performanţă a Guvernului de la Bucureşti pe aderarea la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

65 afișări
Imaginea articolului Ponta, în PE: Aşteptăm semnale privind lipsa de performanţă a Guvernului pe Schengen şi MCV

Ponta, în PE: Aşteptăm semnale privind lipsa de performanţă a Guvernului pe Schengen şi MCV (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a fost invitat să vorbească în plenul grupului socialist-democrat din Parlamentul European, el afirmând că, din păcate, "România nu a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi nici pentru ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)".

Preşedintele PSD le-a spus europarlamentarilor din grupul socialiştilor şi democraţilor că aşteaptă de la ei obiectivitate, dar şi semnale "ridicate" privind "lipsa de performanţă a guvernului României" pe problema Schengen şi MCV.

Ponta le-a spus europarlamentarilor de stânga şi despre scandalul de la Bucureşti din Ministerul de Interne şi demiterea secretarului de stat Valentin Fătuloiu şi a şefului Poliţiei, Petre Tobă. El a afirmat că aceştia au fost demişi "pentru fapte de corupţie".

"Este foarte greu să îndeplineşti standardele europene, atunci când un guvern corupt nu este în stare să îndeplinească nişte norme fundamentale în plan intern", a spus preşedintele PSD.

Ponta a vorbit în şedinţa grupului socialist-democrat şi despre situaţia din Parlamentul de la Bucureşti, afirmând că acesta "nu mai îndeplineşte criteriile democratice europene".

"Preşedinta Camerei Deputaţilor, care face parte din grupul Popular, fiind membru PDL, este cercetată penal pentru fraudarea votului la o lege esenţială, Legea pensiilor", a spus Ponta, explicând că Roberta Anastase a anunţat, la votul Legii pensiilor, prezenţa în sală a 170 de deputaţi, numărătoarea arătând că nu erau decât 80.

Ponta a mai afirmat că "drepturile opoziţiei" au fost încălcate în Parlament, iar Guvernul legiferează preponderent prin asumarea răspunderii, "ceea ce este un atac la ideea de parlamentarism".

Liderul PSD a mai vorbit despre includerea campaniilor de presă în strategia naţională de apărare, dar şi despre sondajele care creditează PSD cu "peste 40%" din intenţiile de vot.

"Nu ştiu dacă este un lucru bun sau rău să ne asumăm răspunderea în aceste vremuri dificile, dar noi ne dorim să ajungem la guvernare după viitoarele alegeri", a mai afirmat Ponta, replica liderului S&D din PE, Martin Schulz, fiind : "Ne dorim ca viitorul premier al României să se numească Victor Ponta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici