Ponta: Încerc să asigur un echilibru în economie când zgomotul şi căldura politică par să ne acopere

Guvernul va încerca să asigure un echilibru în economie într-o perioadă în care "zgomotul şi căldura politică" par să acopere lucrurile de substanţă, principala preocupare a Executivului nefiind bătălia politică, ci funcţionarea economiei, a afirmat, joi, premierul Victor Ponta.

661 afișări
Imaginea articolului Ponta: Încerc să asigur un echilibru în economie când zgomotul şi căldura politică par să ne acopere

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a ajuns, la ora 10.00, la sediul Camerei de Comeră şi Industrie a României, pentru o întâlnire cu oamenii de afaceri, tot la ora 10.00 începând şi şedinţa Parlamentului în care se dă citire solicitării USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

"Chiar dacă zgomotul şi căldura politică par să acopere lucrurile de substanţă, eu nu mă aflu în Parlament. Preocuparea numărul unu a Guvernului nu este bătălia politică", a spus Ponta oamenilor de afaceri.

În discursul susţinut în faţa acestora, Ponta a arătat că este un premier social-democrat care a înţeles că economia se află înaintea socialului şi că Guvernul va încerca să îmbunătăţească mediul de afaceri, astfel încât statul să nu mai fie "un duşman şi o piedică" în derularea proiectelor de investiţii.

El a afirmat că este nevoie de management privat la nivelul companiilor de stat, deoarece managementul politic nu funcţionează aşa cum ar trebui, şi i-a asigurat pe oamenii de afaceri că Guvernul nu renunţă la intenţia de a reduce contribuţiile sociale pentru angajatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici