Ponta: Între mine şi preşedinte poate exista o relaţie constituţională, instituţională şi legală

Preşedintele PSD, Victor Ponta, desemnat premier, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că între el şi şeful statului, Traian Băsescu, poate exista o relaţie constituţională, instituţională şi legală, el menţionând că nimeni nu poate cere şi o relaţie personală.

633 afișări
Imaginea articolului Ponta: Între mine şi preşedinte poate exista o relaţie constituţională, instituţională şi legală

Victor Ponta şi Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că România va experimenta "o coabitare" între un preşedinte care reprezintă PDL şi el, care reprezintă "opoziţia la ce înseamnă PDL".

"Ca om al legii, consider că o relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării. Nu pretinde că ar putea fi şi o relaţie personală, dar o relaţie constituţională, instituţională şi legală este de dorit", a spus Ponta.

El a adăugat că este de dorit o relaţie constituţională, instituţională şi legală între el şi şeful statului.

"Ca om al legii şi al dreptului, consider că o relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării. Nu voi pretinde şi nu cred că e cazul să pretindem că ar putea fi şi o relaţie personală. Nimeni nu se aşteaptă la lucrul acesta şi nu este cazul, dar, din punctul meu de vedere, o relaţie constituţională, instituţională şi legală este de dorit în acest moment", a spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că, în cazul unor noi conflicte între premier şi preşedinte, el ar fi cel care ar avea mai mult de pierdut.

"Noi conflicte politice şi instituţionale în această perioadă extrem de dificilă nu ar face decât să prejudicieze ambele părţi. Domnul preşedinte Traian Băsescu, ca un om politic experimentat şi care se află spre finalul mandatului său politic, poate că are mai puţin de pierdut decât mine. Eu sunt la începutul carierei mele politice la nivel înalt şi, repet, îmi doresc şi am capacitate de a aplica o relaţie instituţională şi legală care să funcţioneze", a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD Victor Ponta participă, sâmbătă, la Năsăud şi Bistriţa, la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile locale. El este însoţit de Dan Şova, Nicolae Bănicioiu, Ioan Mircea Paşcu.

Sâmbătă după-amiază, la Năsăud va avea loc un spectacol folcloric cu Aurel Tămaş în cadrul căruia va fi lansat candidatul USL la Primăria Năsăud, independentul Mircea Romocea, iar ulterior va fi lansat candidatul USL la Primăria Bistriţa, edilul în funcţie Ovidiu Creţu (PSD), şi candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan (PSD), dar şi alţi candidaţi la funcţii de primari.

La Primăria Năsăud candidează şi Dumitru Mureşan, primarul PDL în funcţie, iar la Primăria Bistriţa - Vasile Moldovan (PDL), fost primar al oraşului în perioada 2000-2004.

La funcţia de preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud, PDL l-a desemnat candidat pe Vasile Borş, primarul comunei Maieru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici