Victor Ponta: Lista miniştrilor va fi făcută publică în 1 mai

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin. Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

2299 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta: Lista miniştrilor va fi făcută publică în 1 mai

Victor Ponta: Lista miniştrilor va fi făcută publică în 1 mai (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniştri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a afirmat că portofoliile vor fi împărţite ţinându-se cont de principiul parităţii şi că nu garantează că aceşti minişti vor rămâne în funcţie după luna noiembrie.

Premierul desemnat a mai spus că îşi doreşte ca viitori miniştri să fie oameni cu experienţă în ministerele la care vor fi desemnaţi şi să cunoască foarte bine domeniile respective.

"Opţiunea mea este ca pentru acest guvern special de şase luni funcţiile de miniştri să fie ocupate preponderent sau în exclusivitate de oameni care au ocupat funcţii de miniştri sau secretari de stat. Fiind vorba despre un mandat special pe şase luni, cred că nu este timp pentru învăţat. Vreau să mă bazez pe oameni care cunosc foarte bine ministerele şi cum funcţionează ele", a adăugat Ponta.

Foşti miniştri precum Mariana Câmpeanu, Ioan Rus, Andrei Marga şi persoane care ar prelua pentru prima dată portofolii, precum Liviu Voinea, Titus Corlăţean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobriţoiu, Mircea Diaconu, dar şi Varujan Pambuccian sunt variante vehiculate pentru Cabinetul Ponta.

Liderii partidelor din USL nu au început vineri negocieri pentru desemnarea miniştrilor, aşteptând ca Victor Ponta să fie desemnat oficial premier de către preşedintele Traian Băsescu.

Totuşi, cele trei partide au de mai mult timp candidaţi de miniştri. În plus, sunt social-democraţi şi liberali care aşteaptă nominalizarea în Guvern.

De asemenea, surse din USL susţin că, în schimbul votării moţiunii de cenzură şi susţinerii viitorului Guvern, liderul deputaţilor minorităţilor, Varujan Pambuccian, ar fi solicitat portofoliul Comunicaţiilor.

Totodată, şi Mircea Geoană este vehiculat pentru preluarea portofoliului Afacerilor Europene.

În plus, singurul ministru din Cabinetul Ungureanu care şi-ar putea continua mandatul, fiind de altfel şi cel mai longeviv ministru, este Cătălin Predoiu la Justiţie.

Pe de altă parte, şi preşedintele PC, Daniel Constantin, ar urma să fie desemnat ministru. Acesta ar fi calificat pentru Agricultură, însă de acest portofoliu ar putea fi interesant şi Ilie Sârbu, care a mai condus de două ori ministerul şi care este şi socrul lui Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici