Ponta: Nu i-am aprobat demisia Gabrielei Firea. Marţi ne ocupăm de situaţia de la Ilfov

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că nu i-a aprobat demisia Gabrielei Firea din partid, el arătând că aceasta trebuie să rămână alături de social-democraţi şi că liderii de la centru ai USL se vor ocupa de problema organizaţiilor de la Ilfov marţi.

762 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu i-am aprobat demisia Gabrielei Firea. Marţi ne ocupăm de situaţia de la Ilfov

Senatorul PSD Gabriela Firea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu i-am aprobat demisia. Avem nevoie de doamna Firea, e vicepreşedinte de partid, de organizaţie judeţeană, e un om pe care îl apreciez foarte mult şi trebuie să rămână alături de noi. Am înţeles nemulţumirea sa, supărarea sa, iar mâine avem obligaţia, liderii USL la nivel central, să soluţionăm problemele de la Ilfov. Mâine (marţi - ne ocupăm de Ilfov", a spus Ponta.

El a precizat că în cursul zilei de marţi liderii organizaţiilor de Ilfov ale PSD, PNL, PC şi UNPR vor fi chemaţi la Bucureşti pentru soluţionarea problemelor din USL Ilfov.

Ponta a spus, referitor la aplicarea prevederilor actuale din protocolul USL la nivel local, că alianţele cu PDL sunt interzise.

"Ne obligăm ca în perioada imediat următoare, mâine, noi liderii USL să ne întâlnim cu reprzentanţii PSD, PNL, PC, UNPR, Ilfov pentru a rezolva problemele de la Ilfov. Sunt probleme şi în alte judeţe", a spus Ponta.

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat, vineri, că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov, ea criticând faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

Firea a acuzat PNL Ilfov că a făcut în Consiliul Judeţean alianţă cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat, la RTV, că a făcut acest lucru pentru a putea duce la îndeplinire proiecte cu care s-a angajat în faţa electoratului, în condiţiile în care majoritatea cu PSD nu mai funcţiona.

Firea a declarat ulterior că are în vedere iniţierea la nivelul USL Ilfov, respectiv între organizaţiile PSD şi PNL, un pact de neagresiune, după modelul pactului de la Botoşani.

Petrache a declarat pentru MEDIAFAX că nu este împotriva unui pact de neagresiune propus de organizaţia PSD, dar este nevoie de o mediere a conflictului din partea lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu, precum şi de o înţelegere la nivel naţional.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi, că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnării lui Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, în calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alături de Eduard Hellvig şi Rareş Mănescu.

Firea declara, joi, că prin promovarea liderului organizaţiei PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, se demonstrează că nu există intenţia aderării la pactul de neagresiune propus de social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici