Ponta: Nu sunt probleme în USL. Iniţiativa PNL privind alegerile locale e treaba Parlamentului

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, răspunzând unei întrebări, că nu sunt probleme în USL şi că proiectul parlamentarilor PNL e "treaba Parlamentului", adăugând: "Vor fi tot timpul tentative de scandal şi de la Băsescu, şi de la Crin, şi de la Dragnea, de la oricine altcineva".

170 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu sunt probleme în USL. Iniţiativa PNL privind alegerile locale e treaba Parlamentului

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Premierul, care a participat la Bistriţa la inaugurarea unei noi secţii a producătorului de acumulatori auto Rombat Bistriţa, a fost întrebat de jurnalişti dacă sunt probleme în USL generate de proiectul de lege privind modificarea legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale depus de parlamentarii PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu, nu sunt probleme", a răspuns Victor Ponta.

Referitor la acest proiect, premierul a spus că este decizia Parlamentului şi că el se va ocupa de "probleme guvernamentale".

"E decizia Parlamentului. Eu vreau să vă spun că, aşa cum aţi putut vedea şi ieri (vineri - n.r.), încerc să rezolv nişte probleme importante pentru judeţul Constanţa, portul, podul de la Agigea, astăzi sunt la Bistriţa să văd ce s-a întâmplat cu ajutorul de stat (de 13 milioane de lei acordat de Guvern companiei Rombat - n.r.) şi iată s-au creat nişte locuri de muncă. Eu asta o să fac în fiecare zi ca prim-ministru.

Că o să fie tot timpul tentative de scandal şi de la preşedintele Băsescu, în ultimele săptămâni văd că s-a mai oprit, dar probabil că nu îl ţine mult, şi de la Crin (Antonescu - n.r.) , şi de la colegul meu Liviu (Dragnea - n.r.), şi de la oricine altcineva, eu cred că datoria mea este să mă ocup de aceste probleme guvernamentale, de partea de metrou, de autostrăzi, iar scandaluri aveţi dumneavoastră (presa- n.r.) şi fără mine", a afirmat Victor Ponta.

Jurnaliştii au insistat însă pe subiect şi l-au întrebat pe premier dacă i se pare normal ca partenerii de coaliţie să depună un proiect de lege în Parlament de care PSD să nu ştie.

"Eu vreau să vă spun că, din punctul de vedere al Guvernului, lucrez foarte bine cu toţi miniştrii, indiferent dacă sunt social-democraţi, liberali sau conservatori şi că 99,9% din ce aşteaptă oamenii de la mine este performanţă guvernamentală. Dacă rezolvăm cu podurile, cu fabricile, cu drumurile, restul lucrurilor rămân pentru dumneavoastră. Eu nu o să merg la chestia asta cu scandalul şi cu cearta, orice aţi face şi aţi spune, orice ar spune oricine, orice ar spune Traian Băsescu", a adăugat Victor Ponta.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori şi deputaţi - propun, într-o iniţiativă de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari şi la alegerea şefului Consiliului Judeţean în mod indirect, de către consilieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu "acest USL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici