Ponta nu va negocia cu parlamentari ai puterii la moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri dimineaţă, că a învăţat "o lecţie usturătoare" la moţiunea de cenzură respinsă de Parlament pe 27 octombrie şi nu va negocia, în cazul demersului anunţat după angajarea răspunderii Guvernului, cu niciun parlamentar al puterii.

13 afișări
Imaginea articolului Ponta nu va negocia cu parlamentari ai puterii la moţiunea de cenzură

Ponta nu va negocia cu parlamentari ai puterii la moţiunea de cenzură (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va mai negocia cu parlamentari ai puterii şi la moţiunea de cenzură pe care PNL şi PSD au anunţat-o după angajarea răspunderii Guvernului, Ponta a răspuns: "Nu, m-am învăţat minte. Au fost lucruri bune pe 27, în primul rând colaborarea cu sindicatele, iar în al doilea rând capacitatea de a fi umăr la umăr noi şi liberalii în această bătălie. Au fost lucruri bune. Dacă a fost un lucru rău şi o lecţie usturătoare pe care am învăţat-o este că nu poţi să îndrepţi un lucru rău tot printr-un rău. Nu mai negociem cu nimeni, ne batem cu forţele noastre, având de partea noastră pe oameni şi nu neapărat pe nişte parlamentari care spun una şi fac alta".

Întrebat ce şanse are moţiunea, din moment ce nu va mai negocia ca la precedenta, cu parlamentarii PDL, Ponta a răspuns: "Există o singură şansă, aceea de a arăta foarte clar întregii Românii şi în special oamenilor din Ardeal că noi nu suntem de acord cu ticăloşia lui Boc. Este o ticăloşie, este o ruşine pentru Cluj şi pentru Ardeal că Boc face asemenea înţelegeri pe spinarea românilor şi pe spinarea ardelenilor".

Preşedintele PSD a spus că la moţiunea ce urmează a fi depusă în urma angajării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei nu va mai face calcule politice.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat, joi, că PNL şi PSD vor depune împreună noua moţiune de cenzură, ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Miercuri, moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Conform Constituţiei, dacă o moţiune de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici