Ponta participă la marşul sindicaliştilor de miercuri

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că va participa la marşul organizat de sindicate miercuri şi a spus că orice membru PSD este binevenit, el menţionând că nu ştie dacă le vor fi puse la dispoziţie mijloace de transport.

29 afișări
Imaginea articolului Ponta participă la marşul sindicaliştilor de miercuri

Ponta participă la marşul sindicaliştilor de miercuri (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus că va participa la marşul pe care confederaţiile sindicale l-au anunţat pentru miercuri, ziua în care se va vota moţiunea de cenzură susţinută de PSD şi PNL.

"Sper ca sindicaliştii să mă considere un cetăţean ca oricare altul al acestei ţări, vom face tot ceea ce ţine de noi pentru a fi prezenţi la acel marş", a afirmat el.

Întrebat dacă la marş vor fi mobilizaţi şi membri PSD, inclusiv din judeţele limitrofe Capitalei, Ponta a spus că orice membru al partidului este cetăţean al ţării.

"Dacă eu particip la marş, orice membru sau nemembru PSD care vrea să participe la acest marş este binevenit. În faţa unei puteri democratice poţi lupta în bătălia parlamentară, dar noi ne luptăm în acest moment cu o putere dictatorială şi mafiotă. Dacă oamenii stau acasă, vor rămâne cu aceşti mafioţi şi cu aceşti incompetenţi încă mult timp de acum încolo", a adăugat el.

Întrebat dacă organizaţiile judeţene ale PSD vor pune la dispoziţia membrilor şi simpatizanţilor mijloace de transport pentru a veni la marş, Ponta a spus că nu ştie de aşa ceva.

"Bănuiesc că nu vor fi baricade portocalii pe şosele, împotriva oamenilor. (...) Doamna Udrea ştie cum e cu mijloacele de transport. Am văzut că dânsa ştie cum se blochează drumurile, bănuiesc că îi trimite pe oameni să viziteze monumente istorice şi turistice. Este absolut incredibil pentru o ţară europeană, ca până la urmă adevăratul prim-ministru al României, că ea este, să anunţe că oamenii nu au voie să participe miercuri la o manifestaţie publică împotriva Guvernului. Sună ca în anii 50", a continuat Ponta.

Preşedintele PSD a lansat un avertisment Guvernului să nu folosească "mijloace ilegale" pentru a bloca accesul la marşul de miercuri.

Totodată, Ponta a acuzat actuala putere că încearcă limitarea prezenţei atât la marşul de miercuri, cât şi la lucrările Parlamentului din ziua moţiunii.

"Sistemul PDL începe să funcţioneze mult mai mult decât cel comunist dinainte de 1989. Doamna Udrea ne-a avertizat public că va bloca drumurile, pentru ca oamenii să nu vină la manifestaţie", a spus el.

Ponta a spus că secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a înştiinţat partidele parlamentare, dar şi organizaţiile sindicale, că accesul public nu va fi permis în Parlament miercuri, când se dezbate şi votează moţiunea de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici