Ponta pleacă la Ankara, pentru întâlniri cu preşedintele şi prim-ministrul turc

Premierul Victor Ponta se va afla, joi, în Turcia, pentru o vizită oficială în care se va întâlni, la Ankara, cu preşedintele Abdullah Gul, cu conducerea Parlamentului şi cu omologul său turc, Recep Erdogan.

164 afișări
Imaginea articolului Ponta pleacă la Ankara, pentru întâlniri cu preşedintele şi prim-ministrul turc

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit Executivului, vizita premierului Ponta la Ankara are drept scop "continuitatea dialogului bilateral la nivel înalt şi consolidarea cooperării bilaterale", în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, semnat în decembrie 2011, pentru care, în martie 2013, a fost aprobat şi un plan de acţiune.

Ponta va fi însoţit la Ankara de miniştrii Agriculturii, Apărării, Energiei, precum şi de către deputaţii minorităţilor turcă şi tătară, respectiv Iusein Ibram şi Varol Amet.

Turcia este primul partener comercial al României din afara UE şi al cincilea partener în cadrul schimburilor internaţionale totale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici