Ponta pleacă miercuri dimineaţă în Turcia. Vicepremierul Gabriel Oprea, delegat să îi ţină locul până pe data de 17 august

Premierul Victor Ponta va pleca miercuri diminineaţă în Turcia pentru a se opera a doua oară la genunchi, iar după aceea va pleca în vacanţă pentru aproximativ trei săptămâni. Surse oficiale au declarat, marţi, că Ponta îl va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi ţină locul la conducerea Executivului în perioada în care el va fi plecat în Turcia şi pe perioada concediului de odihnă.

1205 afișări
Imaginea articolului Ponta pleacă miercuri dimineaţă în Turcia. Vicepremierul Gabriel Oprea, delegat să îi ţină locul până pe data de 17 august

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Surse din Guvern au precizat că premierul Victor Ponta va pleca miercuri dimineaţă în Turcia, unde va fi supus pentru a doua oară unei operaţii la genunchi. După operaţie premierul va pleca în vacanţă până pe 17 august, vacanţă pe care este posibil să o petreacă chiar în România.

"Prim-ministrul va intra în concediu pe 1 august şi va reveni pe 17 august. În această perioadă, el îl va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea să îl înlocuiască la conducerea Executivului", au declarat surse oficiale.

Întrebate de ce Victor Ponta nu îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat că în situaţia de faţă nu se impune.

"În această perioadă nu au loc şedinţe ale Executivului, guvernul fiind în vacanţă, şi de aceea nu este nevoie să fie numit un premier interimar, singura formă legală care îi conferă demnitarului respectiv, în absenţa premierului desemnat, dreptul de a convoca şi de a conduce şedinţe de guvern. O delegare a competenţelor este suficientă pentru această perioadă de vacanţă", au mai spus sursele citate.

Premierul Victor Ponta a precizat, săptămâna trecută, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar.

"Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută", a declarat Victor Ponta, la România TV.

Premierul a precizat că "dacă vor fi câteva zile de absenţă, evident e vicepremierul Oprea care mă suplineşte fără niciun fel de problemă". Victor Ponta a spus că de data aceasta nu va mai fi vorba de câteva săptămâni de repaus, ci doar de câteva zile. "Cei care au mai avut probleme cu meniscul ştiu că în câteva zile, de data asta lucrurile sunt bine".

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng, şi s-a întors în ţară la 8 iulie, după o absenţă de aproape o lună.

În această perioadă, Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici