Ponta: Poziţia Ungariei faţă de Rusia ar trebui să fie un subiect de discuţie la nivel european

Poziţia Ungariei faţă de Rusia nu este doar un subiect de îngrijorare pentru România şi ar trebui să reprezinte un subiect de discuţie la nivel european, a afirmat premierul Victor Ponta, într-o întâlnire avută, marţi, cu reprezentanţi ai presei străine.

1054 afișări
Imaginea articolului Ponta: Poziţia Ungariei faţă de Rusia ar trebui să fie un subiect de discuţie la nivel european

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu vreau să vorbesc despre un vecin, dar cred că poziţia Ungariei faţă de Rusia nu este doar un motiv de îngrijorare pentru România, ar trebui să fie un subiect de discutat la nivel european", a spus Ponta, citat de Reuters.

În articol este amintit că, anul trecut, Ungaria a atribuit companiei ruse Rosatom un proiect de construcţie a două reactoare nucleare de câte 1.200 MW, finanţat parţial dintr-un credit rusesc, ceea ce a generat critici la adresa faptului că Ungaria este apropiată de Rusia în contextul conflictului din regiune.

Ponta a mai arătat, potrivit Bloomberg, că relaţiile României cu premierul maghiar Viktor Orban sunt mai puţin strânse decât cu oficialii altor ţări vecine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici