Ponta: PSD nu face nominalizare la şefia TVR, aşteptăm propunerea PNL

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL.

215 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD nu face nominalizare la şefia TVR, aşteptăm propunerea PNL

Ponta: PSD nu face nominalizare la şefia TVR, aşteptăm propunerea PNL (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă social-democraţii vor avea o nominalizare la şefia TVR.

"Noi nu facem nicio nominalizare la TVR", a răspuns Ponta.

Ulterior, el a fost întrebat dacă PSD nu îl va nominaliza pe Valentin Nicolau pentru a conduce interimar TVR.

"Nu, aşteptăm propunerea colegilor liberali şi după aceea discutăm", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură.

Printre numele vehiculate anterior pentru şefia TVR se numărau Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, după ce, marţi, Claudiu Săftoiu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că o eventuală nominalizare a unui candidat pentru funcţia de preşedinte director-general al SRTv de către PSD ar însemna "o încălcare a unor înţelegeri care s-au făcut în baza algoritmului".

El a făcut aceste afirmaţii după ce a fost întrebat dacă PNL "acceptă situaţia" în care pentru funcţia de preşedinte director-general al SRTv, care aparţine PNL, PSD ar fi avansat deja o propunere în persoana lui Valentin Nicolau.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici