Ponta: Respect steagul secuiesc. Nu am vrut să fie la pupitru să nu se creadă că e steagul PNL

Premierul Victor Ponta a spus, la Congresul UDMR, că respectă steagul secuiesc - care se afla pe pupitru la discursurile unor reprezentanţi UDMR, dar care a fost luat când a vorbit Ponta -, dar nu a vrut să fie acolo "ca să nu se creadă că e steagul PNL".

520 afișări
Imaginea articolului Ponta: Respect steagul secuiesc. Nu am vrut să fie la pupitru să nu se creadă că e steagul PNL

Ponta: Respect steagul secuiesc. Nu am vrut să fie la pupitru să nu se creadă că e steagul PNL (Imagine: Mihaly Laszlo/Mediafax Foto)

Victor Ponta a spus, la începutul discursului susţinut la Congresul UDMR, că liderul PNL, Crin Antonescu, se gândea că el va vorbi în limba maghiară, gluma premierului fiind aplaudată.

El a continuat spunând că vorbeşte în limba română şi că speră să îl ajute traducerea, după cum şi pe el l-a ajutat traducerea din maghiară la discursul susţinut de primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert.

El a menţionat însă că traducerea se întrerupea la momentele importante când a vorbit primarul Raduly, astfel că a înţeles doar o parte din discurs.

De asemenea, premierul şi-a cerut scuze pentru întârzierea la Congres, spunând că presa românească va spune că "e din cauza lui Antonescu".

Ponta a vorbit apoi despre steagul secuiesc, care se afla pe pupitru când au ţinut discursuri primarul Raduly Robert şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, dar care a fost luat când a vorbit premierul.

"Vreau să vă explic că am un mare respect faţă de acest steag, deoarece membri ai comunităţii dumneavoastră mi-au povestit istoria lui, că acum 400 de ani secuii aliaţi cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag şi trebuie respectat. Nu am vrut să fie, ca să nu se creadă că e steagul PNL, altfel... nu era nicio ştire pentru presă", a afirmat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici