Ponta se compară cu Blair, Udrea cu Thatcher. Preda: Modelele trebuie să se regăsească în opţiuni

Liderul PSD Victor Ponta s-a comparat recent cu Tony Blair, iar liderul PDL Elena Udrea a declarat că, la fel ca în cazul ei, Margaret Thatcher a fost atacată pentru modul în care se îmbrăca la începutul carierei, Cristian Preda comentând că modelele trebuie să se regăsească în opţiunile politice.

291 afișări
Imaginea articolului Ponta se compară cu Blair, Udrea cu Thatcher. Preda: Modelele trebuie să se regăsească în opţiuni

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat în acest weekend că şi el, şi fostul premier britanic Tony Blair au ajuns de tineri în fruntea partidelor, deoarece şi laburiştii britanici, şi socialiştii români veneau după mai multe runde de alegeri pierdute.

"Dacă vreţi, şi păstrând proporţiile, nu vreau să mi-o iau în cap cum spune românul, şi Partidul Laburist britanic l-a ales pe cel mai tânăr lider din istorie - Tony Blair - după ce a stat 18 ani în opoziţie, după ce tot au pierdut cu alţi lideri. Nu l-au ales de drag, l-au ales pentru că s-au gândit că asta e soluţia să câştige. Eu am fost ales preşedinte al PSD în 2010, mai repede decât îmi imaginasem chiar eu şi mai repede decât îşi imaginase chiar PSD-ul. Într-o dezvoltare normală a partidului probabil că peste cinci sau zece ani aş fi putut fi lider al partidului", a spus Ponta într-un interviu, citat de "Gândul".

La rândul ei, liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, s-a comparat cu alt premier britanic, Margaret Thatcher.

Elena Udrea a declarat că a fost impresionată de cariera fostului premier britanic Margaret Thatcher, susţinând că şi aceasta la începutul carierei a fost atacată pentru modul în care se îmbracă.

"Pe la 24 de ani era o domnişoară blondă care făcea o notă discordantă. Umbla în culori pastelate, în tocuri, cu poşetă", a spus Udrea, care a adăugat că lui Margaret Thatcher i s-a recomandat să renunţe la pălărie şi să îşi schimbe poşeta dacă vrea să câştige preşedinţia partidului.

Ea a mai găsit o asemănare cu fostul premier britanic din perioada 1979 - 1990. "Când era ministrul Educaţiei i se reproşa că ţipă, iar în stradă erau trei milioane de oameni cu păpuşi. Şi eu am văzut păpuşi cu Elena Udrea şi nu mi-a picat bine. Şi mie mi s-a spus că am o voce cu tonalităţi înalte la televizor", a spus Udrea la o emisiunea la Realitatea TV.

Fostul ministru al Turismului a declarat că în perioada facultăţii nu avea bani pentru genţi şi că acestea "erau un adevărat lux".

"Îmi amintesc că la început nu aveam geantă, era un adevărat lux să ai o poşetă, asta prin anii de facultate. Nu ştiu care a fost prima, a fost târziu şi după ce am terminat facultatea. Aveam o singură pereche de pantofi pe an", a dezvăluit Udrea. Ea a precizat că în acea perioadă era o bună gospodină.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a cometat, pe blog, comparaţiile făcute de cei doi politicieni.

"E bine să ai un model în politică! Totul e ca el să fie pus la lucru şi în opţiunile făcute… Iată de ce, din marginala mea poziţie de intelectual între ghilimele, întreb şi eu următoarele: dacă V. Ponta crede în şansa tinerilor de a schimba politica de la noi şi de aiurea, cum e posibil să-l susţină la Primăria Bucureştiului pe S. Oprescu, un fost pesedist, care orice numai tânără speranţă nu e? Dacă E. Udrea crede în virtuţile egalităţii de gen, cum îl poate susţine la aceeaşi Primărie pe S. Prigoană, partizan al unei viziuni «macho» despre politică?", scrie Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici