Ponta: Sper totuşi ca preşedintele să se gândească la România şi să promulge Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a susţinut că este nevoie de noul Codul Fiscal pentru a reduce decalajele dintre România şi celelalte state dezvoltate, adăugând că actul normativ a fost elaborat de experţii din Ministerul Finanţelor şi adoptat, în unanimitate, de Parlament.

149 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sper totuşi ca preşedintele să se gândească la România şi să promulge Codul Fiscal

Ponta: Sper totuşi ca preşedintele să se gândească la România şi să promulge Codul Fiscal (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Sper totuşi ca preşedintele să se gândească la România şi să promulge Codul Fiscal. (...) Codul Fiscal nu l-am scris eu sau dvs. a fost scris de experţii de la Finanţe", a mai spus Ponta, precizând că acesta a fost votat în unanimitate în Parlament, inclusiv de PNL.

Ponta s-a declarat "convins" că România are mare nevoie de acest Cod Fiscal pentru a reduce decalajul faţă de alte state: "Eu la România mã gandesc, nu la altcineva".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la BNR, că încă analizează noul Codul Fiscal pentru a vedea dacă acesta trebuie promulgat, el adăugând că că simpla scădere a taxelor nu garantează creşterea economică şi nu ne permitem "experimente economice".

"Aş putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea îl analizez, pentru a decide asupra oportunităţii promulgării sale. Nu ştiu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluţiona finanţele României, prin simpla reducere a unor impozite. Cred că n-ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanţelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflaţi totuşi în prag de an electoral, trebuie să înţelegem distanţa dintre tentaţia politică şi realitatea economică", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, prezent la BNR, cu ocazia lansării emisiunii numismatice „150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici