Ponta: USL nu se aliază cu un PDL condus de Blaga, dar ar exista o relaţie normală putere-opoziţie

USL nu ar face o alianţă cu un PDL condus de Vasile Blaga, dar ar putea exista "o relaţie normală între putere şi opoziţie", susţine preşedintele PSD Victor Ponta.

190 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL nu se aliază cu un PDL condus de Blaga, dar ar exista o relaţie normală putere-opoziţie

Ponta: USL nu se aliază cu un PDL condus de Blaga, dar ar exista o relaţie normală putere-opoziţie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Există două variante pe care membrii PDL le au în faţă la Congresul din 14 mai. Varianta în care pot să aleagă o conducere de partid şi aici e vorba categoric de Vasile Blaga, cu care USL nu o să facă alianţe, dar cu care USL poate să aibă o relaţie normală între putere şi opoziţie. Sau poate să-şi perpetueze un grup mafiot, în care doamna Udrea, doamna Anastase, domnul Boc e doar aşa, băgat în faţă în acest grup. Or acest grup care eventual va mai conduce o perioadă PDL-ul, din punctul de vedere al USL nu are ce căuta nici în Parlament, nici în viaţa politică, fie la putere, fie în opoziţie şi are un singur loc în care trebuie să meargă: pe băncile Tribunalului, pentru faptele de corupţie pe care le-au comis în această perioadă. E o diferenţă fundamentală", declară preşedintele social-democrat, citat de RFI.

Ponta crede că "rolul unui PDL condus de Vasile Blaga este în Parlament, în opoziţie faţă de USL, iar rolul unui PDL condus de Elena Udrea este la Tribunal şi la DNA".

Preşdintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, joi seară, la Craiova, că îl susţine pe Emil Boc la şefia PDL pentru că formaţiunea democrat-liberală are nevoie de un om care "să bată cu pumnul în masă" în afara partidului, şi nu de un lider care să facă "blat" cu opoziţia şi "teleopoziţia".

Pe de altă parte, Vasile Blaga a declarat că duşmanii PDL sunt în afara partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici