Ponta: USL va semna luni un acord de colaborare cu cinci confederaţii sindicale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Oradea, că USL va semna, luni, la Parlament, un acord de colaborare cu cele cinci confederaţii sindicale existente la nivel naţional şi cu patru din cele cinci mari organizaţii patronale.

39 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL va semna luni un acord de colaborare cu cinci confederaţii sindicale

Ponta: USL va semna luni un acord de colaborare cu cinci confederaţii sindicale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Ponta a afirmat că opoziţia îşi asumă rolul de a dialoga cu partenerii sociali, deoarece Guvernul nu face acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că USL va semna, luni după-amiază, la Parlament, un acord de colaborare cu cele cinci confederaţii sindicale existente la nivel naţional şi cu patru din cele cinci mari organizaţii patronale.

"Va fi un act foarte important şi, dacă Guvernul nu îşi îndeplineşte rolul de a dialoga cu partenerii sociali, facem noi acest lucru", a spus Ponta.

Ponta a spus că "obiectul acestei colaborări este susţinerea comună pentru modificările care trebuie cu adevărat aduse Codului Muncii şi pentru blocarea acelor modificări prin care Guvernul Boc, practic unul de tranziţie, încearcă în ultimele sale zile să schimbe o lege atât de importantă cum este Codul Muncii".

Ponta a precizat că, tot luni, USL va iniţia discuţii cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor pentru a dezbate propunerile acestora privind scăderea TVA, a taxelor pe forţa de muncă şi, în general, a fiscalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici