Ponta: USL va susţine implementarea măsurilor cerute de CE, nu aştept însă rezultate serioase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că opoziţia va susţine implementarea măsurilor cerute de Comisia Europeană în Raportul privind MCV, însă s-a arătat pesimist în ceea ce priveşte apariţia unor rezultate concrete în lupta anticorupţie.

257 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL va susţine implementarea măsurilor cerute de CE, nu aştept însă rezultate serioase

Preşedintele PSD, Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Medafax Foto)

Ponta a afirmat că Raportul Comisiei Europene, dat publicităţii miercuri, nu aduce "nimic nou şi de substanţă" faţă de anii precedenţi.

"Lucrurile din păcate nu merg bine, dar noi, opoziţia, vom sprijini implementarea tuturor măsurilor cerute de Comisia Europeană. Nu sunt însă optimist în ceea ce priveşte şi rezultatele concrete anticorupţie, pentru că este foarte greu în actualul context. Atâta vreme cât cazuri foarte clare de corupţie, cum este cel legat de Sorin Blejnar, nu se mişcă deloc, nu sunt optimist că vor apărea rezultate serioase, însă din partea noastră va exista tot sprijinul pentru măsurile din Raport", a declarat preşedintele PSD.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul privind progresele înregistrate de justiţia din România. Documentul recomandă ca România să dovedească un istoric de decizii de management în sistemul judiciar adoptate în mod transparent şi obiectiv, inclusiv prin sistemul de promovare la ICCJ, solicită măsuri pentru intrarea în vigoare a noului Cod Civil şi cere României rezultate în anchetele vizând spălarea banilor şi lege pentru confiscarea extinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici