Ponta va decide pe cine trece pe listele PSD: Nu vreau să facem vreo comisie de etică, să ne facem de râs cum s-a făcut PDL

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, la Slatina, că el este cel care va decide pe cine trece pe listele PSD, menţionând că nu are de gând să înfiinţeze vreo comise de etică precum cea de la PDL, considerând că democrat-liberalii s-au făcut de râs cu această comisie.

756 afișări
Imaginea articolului Ponta va decide pe cine trece pe listele PSD: Nu vreau să facem vreo comisie de etică, să ne facem de râs cum s-a făcut PDL

Ponta va decide pe cine trece pe listele PSD: Nu vreau să facem vreo comisie de etică, să ne facem de râs cum s-a făcut PDL (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Nu vreau să facem o comisie ca să ne facem de râs cum s-a făcut PDL, pentru că au făcut comisia acestei Ana Ipătescu a secolului XXI şi nu a băgat-o nimeni în seamă. Nu au făcut altceva decât să se facă de râs. Aţi auzit: doamna Udrea candidează, domnul Igaş candidează, mai rămâne să candideze şi domnul Apostu, de la Cluj, că tot s-a întors la catedră şi nu o bagă în seamă pe Macovei, cu comisia ei", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Slatina, liderul PSD, Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, la Slatina, că el este cel care va decide pe cine trece pe listele Partidului Social Democrat şi că va scoate de pe liste parlamentarii certaţi cu legea.

"Nu vreau să fim nici ipocriţi, nici mincinoşi şi vreau să spunem foarte clar, avem candidaţi, evident că unii dintre foştii parlamentari, cu titlu de excepţie, de nu vor mai candida, dar asta e decizia noastră, nu trebuie să vină comisia Ioanei d'Arc să-i ardă părul, ci pot eu să fac lucrul ăsta, nu am nevoie să îmi spună o comisie. Sunt preşedinte la PSD şi ştiu pe cine trebuie să nu mai pun pe listă", a afirmat Ponta.

Preşedintele PSD a spus că s-ar putea gândi la decizia înfiinţării unei comisii de etică doar în situaţia în care justiţia ar funcţiona în România şi ar vedea că nume grele care au păgubit statul sunt cercetate.

"Vorbim despre cei ce ar trebui să cerceteze de ce la Hidroelectrica s-a păgubit statul român cu un miliard de euro. Nu i-a cercetat nimeni. Domnul Blejnar, aţi auzit, e pe la Monte Carlo după ce ne-a prejudiciat statul cu încă alte câteva miliarde de euro. Domnul Videanu e liber pe la televizor după ce a prejudiciat statul cu marmură şi cu borduri şi cu energie de miliarde de euro. La Poşta Română, doamna Anastase e fericită, e veselă, la POSDRU, la programul operaţioanl sectorial dezvoltarea resurselor umane, domnul Botiş e bine, fericit nu are nicio problemă, domnul Dan Diaconescu ne-a stricat la Oltchim, a venit cu documente false, nu are nimic că e la PDL. Cum să facem? Când o să fie o justiţie care funcţionează şi care îi cercetează pe toţi, nu doar pe cei care votează la referendum, ci şi pe cei care au furat România, şi v-am dat exemplele de rigoare, sigur putem lua mai în serios asta. Vreau să văd şi îmi doresc lucrul ăsta, că cei care au furat România şi ne-au adus în situaţia actuală măcar sunt cercetaţi. Deocamdată, vă anunţ că Blejnar, Duţă, Videanu, Berceanu sunt îngeri nevinovaţi. Probabil îi trece doamna Macovei prin comisie şi le dă şi nota 10 după ce au furat România”, a mai spus Ponta.

Listele de candidaţi ai ARD urmează să fie analizate de Comisia de etică condusă de Monica Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că foarte multe dosare au plecat spre această comisie.

Blaga a precizat că listele vor fi gata astfel încât să fie depuse până pe 22 octombrie la BEC.

Potrivit Monicăi Macovei, responsabilitatea nominalizării candidaţilor la parlamentare din partea ARD aparţine în totalitate partidelor care îi propun, Comisia de etică verificând modul în care partidele din Alianţă au ţinut seama de criteriile de integritate când au făcut desemnările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici