Ponta: Vreau să întărim majoritatea parlamentară prin acorduri cu grupurile PC, UDMR, Minorităţi, PLR

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, la Tulcea, că Guvernul are deja o majoritatea parlamentară conformabilă, dar că îşi doreşte ca aceasta să fie întărită în sesiunea următoare prin acorduri clare cu grupurile PC, UDMR, Minorităţi şi cel al PLR, condus de Tăriceanu.

74 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vreau să întărim majoritatea parlamentară prin acorduri cu grupurile PC, UDMR, Minorităţi, PLR

Ponta: Vreau să întărim majoritatea parlamentară prin acorduri cu grupurile PC, UDMR, Minorităţi, PLR (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am discutat despre sesiunea parlamentară. Acolo, Guvernul are o majoritate confortabilă, o majoriate pe care vreau să o întărim printr-o discuţie foarte clară, un acord politic foarte clar atât cu grupul parlamentar al PC - după cum ştiţi grupul nostru cuprinde parlamentarii PSD şi UNPR – cu grupul parlamentar al UDMR, al Minorităţilor naţionale şi foarte probabil din noua sesiune, al Partidului Liberal Reformator, al domnului Tăriceanu", a spus Ponta.

El a spus că în acest moment majoritatea parlamentară care susţine Guvernul este una consolidată, care reuneşte aproape două treimi din parlamentari.

"Avem deci o majoritate consolidată, cred că suntem din nou undeva la două treimi, şi asta înseamnă că proiectelee importante legislative pe care le avem în această toamnă şi de asemenea cele pe care le gândim pentru 2015, 2016, până la alegerile parlamentare din 2016, să putem să le punem în practică", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici