Postul Vocea Rusiei anunţă că îi oferă drept la replică preşedintelui suspendat Traian Băsescu

Postul Vocea Rusiei îi oferă preşedintelui suspendat Traian Băsescu drept la replică după ce acesta a criticat faptul că analişti TV vorbesc despre listele electorale inspiraţi de acest post de radio.

2776 afișări
Imaginea articolului Postul Vocea Rusiei anunţă că îi oferă drept la replică preşedintelui suspendat Traian Băsescu

Postul Vocea Rusiei anunţă că îi oferă drept la replică preşedintelui suspendat Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Directorul postului Vocea Rusiei, Andrei Bistriţki, a respins acuzaţiile preşedintelui suspendat, catalogându-le drept "nefondate", conform unei declaraţii postate pe site-ul postului de radio.

"Vocea Rusiei respectă principiul obiectivităţii în disputele politice şi prezintă întotdeauna opiniile tuturor părţilor implicate în dispute politice. Postul beneficiază de independenţă editorială şi are permanent o abordare echidistantă", subliniază Bistriţki.

Andrei Bistriţki îl invită pe Traian Băsescu să participe la o emisiune a postului Vocea Rusiei sau să posteze o declaraţie pe site-ul postului de radio.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că a observat că la posturile tv sunt analişti care intoxică populaţia vorbind despre referendumul din 29 iulie şi despre listele electorale din instrucţiunile primite prin radio de la Vocea Rusiei, nu raportându-se la legile româneşti. "Observ că pe televiziuni am văzut foarte mulţi analişti, unii chiar profesori pe la SNSPA, alţii pe unde au putut şi ei, foarte mulţi jurnalişti care preiau insistent instrucţiunile pe care le primesc prin postul de radio Vocea Rusiei. Este lamentabil, dar în acelaşi timp educativ. (...) Nu vreau să îmi imaginez unde va ajunge credibilitatea României pe pieţele financiare internaţionale şi pe piaţa internă dacă se va continua acest proces de intoxicare, care, îmi pare rău, are foarte multe mesaje preluate de la Vocea Rusiei. Poate preluaţi mesaje din presa occidentală, sunt mai adevărate şi mai apropiate de noi. Sunt realmente îngrijorat de prelungirea acestei crize şi de modul cum se transmit mesaje mincinoase şi de incitare a populaţiei, de ţinerea populaţiei sub tensiune în condiţiile în care nimeni la televiziuni nu vrea să vorbească pe citirea legilor, ci prin instrucţiunile primite prin Vocea Rusiei", a susţinut Băsescu, într-o conferinţă de presă la sediul său de campanie.

El a ţinut să facă şi un apel la mass-media să informeze corect, bazându-se în aprecieri pe citirea legilor cu privire la alegerea şi destituirea preşedintelui. "Am făcut un apel la mass-media. De celelalte probleme, intră în atribuţiunile mele când mă întorc la Cotroceni, dar ştiu multe", a spus el.

De asemenea, Băsescu a ţinut să menţioneze că nu a făcut referire la Guvernul de la Moscova în aprecierea sa. "Am pomenit un post de radio, nu Guvernul Rusiei, nu autorităţi, nu Minister de Externe. Aici m-am adresat numai mass-mediei, am făcut un apel să vorbim după legi, ca să nu confuzăm populaţia", a afirmat el. De asemenea, Băsescu a ţinut să sublinieze că nu va pleca în vacanţă pe perioada până la pronunţarea Curţii Constituţionale, pentru a putea să informeze corect populaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici