Predoiu: Am capacitatea să fiu şi un preşedinte jucător, şi un preşedinte mediator

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a susţinut, marţi, că are capacitatea să fie "şi un preşedinte jucător, şi un preşedinte mediator", replicând astfel afirmaţiilor lui Traian Băsescu, potrivit cărora Predoiu ar fi preşedintele care ar asigura "o linişte deplină în ţară".

173 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Am capacitatea să fiu şi un preşedinte jucător, şi un preşedinte mediator

Predoiu: Am capacitatea să fiu şi un preşedinte jucător, şi un preşedinte mediator (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Am capacitatea să fiu şi un preşedinte jucător, şi un preşedinte mediator. Am demonstrat acest lucru în mandatul meu de ministru", a precizat Predoiu, întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa.

Întrebat dacă va fi un "preşedinte jucător", ca Traian Băsescu, sau un "preşedinte liniştit", cum şi-ar dori Victor Ponta, Cătălin Predoiu a răspuns: "Declaraţiile de ieri ale premierului şi ale preşedintelui arată clar că se continuă această luptă între cei doi care atrage toată atenţia politică şi care este bazată pe probleme punctuale, dar care în final este acoperită de pactul de coabitare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este mulţumit de candidatura lui Cătălin Predoiu în alegerile prezidenţiale din partea PDL, el arătând, ironic, că acesta ar fi preşedintele care ar asigura "o linişte deplină în ţară".

Întrebat, într-o emisiune difuzată de B1 TV, dacă nu este "foarte fericit" cu candidatura lui Cătălin Predoiu la alegerile prezidenţiale, şeful statului a răspuns: "Nu, nu sunt, pentru că îl ştiu mai bine. Este preşedintele care ar asigura o linişte deplină în ţară".

El a menţionat că încă aşteaptă, la un an de la "despărţirea" de PDL, să apară "marii lideri" ai acestui partid.

"M-am săturat de povestea că din cauza lui Băsescu nu creşte nimic. Asta era povestea în PDL. Iată, m-am despărţit de un an de PDL şi aştept marii lideri care stăteau ascunşi de Băsescu, băgaţi în sertare, nu le dădeam eu voie să iasă de acolo", a spus Traian Băsescu.

Întrebat despre liderii PDL care susţin că partidul a crescut în sondaje, Traian Băsescu a răspuns: "Sigur vor da şi preşedintele României din atâta creştere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici