Predoiu: Ponta predă oficial candidatura PSD cercurilor de putere din partid

Prezidenţiabilul nominalizat de PDL, Cătălin Predoiu, susţine că anunţul lui Victor Ponta de a intra în cursa pentru Cotroceni înseamnă predarea candidaturii PSD cercurilor de putere din partid, care l-au menţinut la Palatul Victoria şi guvernează în locul său.

326 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Ponta predă oficial candidatura PSD cercurilor de putere din partid

Predoiu: Ponta predă oficial candidatura PSD cercurilor de putere din partid (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Cătălin Predoiu a spus, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că anunţul lui Victor Ponta privind intrarea în cursa prezidenţială, care urmează să fie făcut marţi seară la Craiova, înseamnă predarea candidaturii PSD către cercurile de putere din acest partid.

Înţeleg că Victor Ponta îşi anunţă candidatura. El predă în mod oficial candidatura PSD cercurilor de putere din acest partid, care l-au menţinut la putere şi care guvernează în locul său. Presiunea din PSD e mare, iar Ponta nu are de ales, deşi a dorit să ţină departe această candidatura”, a spus Cătălin Predoiu.

El a precizat că, dacă va ajunge la Cotroceni, Ponta va aduce şi mai multă fracturare internă, dar şi mai multă sărăcie.

”Societatea are nevoie de deschidere, nu de apariţia unui antieuropenism şi a unei platforme de ură şi răzbunare, aşa cum promovează Ponta”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Candidatul nominalizat de PDL pentru alegerile prezidenţiale a spus că Ponta e un pericol pentru România şi că, dacă el n-ar fi crezut în şansele sale, nu s-ar fi bătut pentru candidatură.

Suntem în proces intern de campanie. Deocamdată, concurez în baza votului dat de membrii PDL, însă o decizie în privinţa candidatului ACL la Preşedinţie va fi luată la începutul lunii august”, a spus Predoiu.

Întrebat dacă este posibil un tandem Iohannis-Predoiu, prezidenţiabilul democrat-liberalilor a spus că protocolul de fuziune PNL-PDL prevede că ”partidul care nu dă candidatul la Preşedinţie va da premierul”, dar că obiectivul său rămâne câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Nu îmi stă gândul la altceva”, a declarat Cătălin Predoiu.

La Craiova este programată la ora 18.00 o reuniune a Consiliului Naţional lărgit al PSD în care Victor Ponta urmează să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici