Predoiu: Vulnerabilitatea mea - lipsa de notorietate, dar m-am angajat full time în job-ul acesta

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, la Bistriţa, că vulnerabilitatea sa este lipsa de notorietate, dar că s-a angajat full time în job-ul de prezidenţiabil al PDL şi vrea să-l onoreze până la capăt, el adăugând că ar fi o "catastrofă" ca stânga să câştige şi Cotroceniul.

161 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Vulnerabilitatea mea - lipsa de notorietate, dar m-am angajat full time în job-ul acesta

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Cei doi candidaţi aflaţi în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, au fost întrebaţi, joi, la Bistriţa, la o întâlnire cu peste 400 de democrat-liberali din Bistriţa-Năsăud, care este principala vulnerabilitate a unui candidat la prezidenţiale venit din partea PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnule, nu vrem să vă spunem, doar vrem să câştigăm. Sunt sigur că suntem în familie, dar e şi presa. Noi le ştim şi lucrăm la ele. Poate că una, în ce mă priveşte, este lipsa de notorietate. Discutăm de multe ori despre asta cu colegii şi ştiu că am foarte mult de lucru la capitolul acesta, dar m-am angajat full time şi chiar peste full time în job-ul ăsta şi vreau să-l onorez până la capăt, dacă dumneavoastră veţi hotărî în acest sens. Oricare ar fi (vulnerabilităţile - n.r.), părerea mea este că sunt mai mici decât ale adversarilor noştri potenţiali. În partidul acesta e mult mai multă valoare şi expertiză. Se va vedea şi oamenii se vor convinge. Nu cred că încape comparaţie. Uitaţi performanţa premierului şi performanţa altor miniştri pe care i-a dat PDL. Despre celălalt domn, Antonescu, nu are rost să discutăm, că pierdem vremea", a spus Predoiu.

La rândul său, Gheorghe Falcă, a declarat că adversarii PDL nu sunt din PSD sau PNL, ci în propriul partid.

"Adversarii suntem noi. Vulnerabilitatea este în noi, dacă nu ştim să facem paşii corecţi, să vorbim despre speranţă, libertate, despre oameni, viaţă, familie, noi avem o problemă. Niciodată nu dau vina pe un adversar că a câştigat el un meci de fotbal, dau vina pe mine că nu m-am pregătit să-l câştig. Să ne uităm bine în ochii noştri şi atunci vom câştiga", a spus Falcă.

Cei doi au fost întrebaţi care ar trebui să fie principalele argumente pe care PDL trebuie să le folosească pentru ca oamenii să înţeleagă importanţa unui preşedinte de dreapta.

Cătălin Predoiu a răspuns că PDL trebuie să găsească argumentele pentru a convinge cetăţenii că "ar fi o catastrofă să aibă stânga şi Cotroceniul".

"Ar fi o catastrofă naţională. Nu numai că ar însemna o închidere a cercului puterii în partea stângă şi că stânga, prin ea însăşi, nu poate asigura dezvoltarea, dacă ne uităm la cei care compun stânga. Când mă uit la cine conduce azi stânga, şi aici includem şi PNL şi pe Crin Antonescu, ar fi o dublă catastrofă. De aceea, cred că e crucial să păstrăm Cotroceniul şi să avem pe cineva acolo care să ştie să ţină balanţa şi stavilă oricăror abuzuri. Dacă ne uităm la ce au făcut în 17 luni fără să aibă Cotroceniul, înţelegem ce ar putea face în ani, având şi Cotroceniul. E unul din argumente. Pot fi şi altele, dar e cel de bază", a spus Predoiu.

La rândul său, Gheorghe Falcă a răspuns: "Pe oameni poţi să-i câştigi cu sinceritate. Nu poţi să-i câştigi altfel şi noi, care am trecut printre ei, ştim asta. Oamenii să ştiţi că nu aşteaptă minuni de la politicieni, politicienii trebuie să aibă viziunea să ducă ţara în direcţii grandioase. De la politicieni, oamenii aşteaptă sinceritate. Dacă o să le oferim sinceritate pe angajamentul valorilor, aşa putem câştiga", a spus Falcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici