Premierul bulgar: România şi Bulgaria trebuie să ceară sprijin Parlamentului European pentru Schengen

România şi Bulgaria vor solicita sprijin Parlamentului European pentru aderarea la Spaţiul Schengen, aşa cum a fost convenit cu preşedintele Traian Băsescu la summit-ul Partidului Popular European, a afirmat premierul bulgar, Boyko Borisov, în discuţia avută, luni, cu primul-ministru Emil Boc.

26 afișări
Imaginea articolului Premierul bulgar: România şi Bulgaria trebuie să ceară sprijin Parlamentului European pentru Schengen

Premierul bulgar: România şi Bulgaria trebuie să ceară sprijin Parlamentului European pentru Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi prim-miniştri au avut discuţii bilaterale cu ocazia Summit-ului Dunării, organizat la Bucureşti.

"Sunt optimist pentru eforturile noastre comune privind Spaţiul Schengen. Bineînţeles, fiecare ţară acţionează pe direcţia sa, însă în cadrul Partidului Popular European, în cadrul şedinţei comune cu domnul Băsescu, am cerut sprijin din partea Parlementului European. Actele noastre sunt apreciate ca tratabile să ducă la Parlamentul European, pentru că sunt nişte termeni şi este important să mergem împreună", a spus premierul Bulgariei.

El a apreciat că este important faptul că la Summit-ul Dunării este prezent şi Viktor Orban, premierul Ungariei, ţară care va deţine următoarea preşedinţie în exerciţiu a UE.

Summit-ul Dunării reuneşte, luni, la Bucureşti, 22 de delegaţii reprezentând şefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunării, Comisia Europeană, reprezentanţi ai celor şase landuri riverane din Germania şi Austria, primăria oraşului Ulm din Germania şi Polonia, în calitate de observator.

Reuniunea este organizată la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici