Premierul Iurie Leancă i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru susţinerea cauzei Republicii Moldova

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi seară, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, acesta mulţumindu-i şefului statului pentru susţinerea cauzei ţării sale, cei doi vorbind şi despre importanţa Summit-ului de la Vilnius.

613 afișări
Imaginea articolului Premierul Iurie Leancă i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru susţinerea cauzei Republicii Moldova

Premierul moldovean Iurie Leancă şi preşedintele român Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Mai e puţin până la Vilnius", i-a spus preşedintele Traian Băsescu premierului moldovean Iurie Leancă, în momentul primirii, acesta replicând: "Mai e puţin până la Vilnius şi, după aia, e viaţă şi după Vilnius”.

Traian Băsescu a continuat, precizând că Summit-ul de la Vilnius este important.

Premierul moldovean a ţinut să arate că preşedintele Traian Băsescu a fost extrem de activ şi la Bruxelles şi în alte capitale europene, pentru a promova şi susţine cauza Republicii Moldova.

"Era şi cauza noastră", a replicat Traian Băsescu.

Premierul Iurie Leancă a mai declarat că situaţia din regiune şi de la Chişinău este una "foarte dinamică şi foarte complexă".

Şeful statului i-a spus premierului Republicii Moldova că a discutat, la Paris, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, pe care l-a "rugat", premergător întâlnirii pe care premierul moldovean o va avea, vineri, cu primul-ministru Victor Ponta, să se gândească la nişte resurse din "Connecting Europe" (pentru interconectare energetică - n.r.), "pentru linia de 400 kw şi cele două de 400 de kw".

"E pregătit pentru subiect", a adăugat Traian Băsescu.

Premierul Republicii Moldova a declarat, la rândul său, că discuţiile de vineri, cu premierul Victor Ponta, sunt extrem de importante.

"Sper să finalizăm câteva proiecte pe care le-am lansat împreună cu dumneavoastră, acum ceva timp în urmă, şi acelea care ţin de interconexiunea pe gaze şi energie electrică. Sper să găsim finanţare şi pentru cel puţin două poduri, ca să revenim la o infrastructură cea mai dezvoltată, până la cel de-al doilea război mondial. Trebuie să discutăm puţin şi despre Vilnius şi ce facem la Vilnius", a afirmat Iurie Leancă.

Premierii român şi moldovean, Victor Ponta şi, respectiv, Iurie Leancă, vor avea vineri, la Bruxelles, o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la finalul căreia cei trei oficiali vor face declaraţii presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici