Preşedintele Iohannis către Parlament: "N-a plecat nimeni cu banii acasă. Este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului"

Este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis despre cele 10 miliarde de lei despre care PSD şi ALDE spun că ar lipsi din buget.

2152 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis către Parlament: "N-a plecat nimeni cu banii acasă. Este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului"

Preşedintele Iohannis către Parlament: N-a plecat nimeni cu banii acasă. Este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului

Este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis despre cele 10 miliarde de lei despre care PSD şi ALDE spun că ar lipsi din buget.

''Am discutat foarte pe scurt această chestiune, din motive pe care nu le cunosc s-a vehiculat sintagma de gaură, ceea ce nici nu poate fi vorba'', a apreciat Iohannis, întrebat despre cele 10 miliarde de lei lipsă despre care a vorbit Liviu Dragnea.

''Este vorba de suma care nu s-a realizat pur şi simplu la încasări din motive pe care vor trebui să le explice alţii, nu eu, cei care au guvernat, dar cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă. Şi în această etapă e important să se lucreze foarte, foarte serios pe bugetul 2017. Eu am oferit sprijin la nivel de expert pentru această chestiune'', a subliniat şeful statului.

Întrebat cum vede comisia de anchetă care se va constitui pe această temă, Iohannis a replicat: ''Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Ar fi bine ca cei care se pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă şi să nu se ducă discuţia la contre politice''.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că fostul prim-ministru Dacian Cioloş trebuie să răspundă în faţa comisiei de anchetă din Parlament referitor la „gaura” din buget, el arătând că plenul reunit al celor două Camere va adopta luni constituirea acestei comisii. ''Am decis azi în Birourile permanente reunite, iar luni avem plenul reunit la Camera Deputaţilor şi Senat şi acolo vom vota constituirea acestei comisii de anchetă şi cu temele, întrebările minimale care trebuie să fie puse tuturor celor care trebuie să răspundă. Dacă vor veni cu explicaţii serioase, foarte bine. Trebuie să aflăm de ce s-a încasat cu mai puţin de 10 miliarde'', a adăugat Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici