Preşedintele Libanului, Michel Sleiman, primit la Palatul Cotroceni

Preşedintele Libanului, Michel Sleiman, aflat într-o vizită oficială în România în perioada 27-29 februarie, a fost primit marţi, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Traian Băsescu.

266 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Libanului, Michel Sleiman, primit la Palatul Cotroceni

Michel Sleiman (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Ceremonia primirii oficiale, care a inclus intonarea imnurilor celor două state şi salutul regimentului de gardă şi protocol, a avut loc pe platoul Marinescu al Palatului Cotroceni.

Din delegaţia română prezentă la primire au făcut parte Gabriel Berca, ministrul Administraţiei şi Internelor, consilierii prezidenţiali Bogdan Mănoiu şi Iulian Chifu, secretarul de stat în MAE Anton Niculescu, secretarul de stat în Ministerul Economiei Karoly Borbely.

La ceremonie au participat şi soţia preşedintelui român, Maria Băsescu, precum şi cea a omologului libanez, Wafaa Sleiman.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi preşedinţi au convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri cu participarea membrilor delegaţiilor, iar apoi, la ora 12.00, vor susţine declaraţii de presă.

Potrivit unui comunicat transmis de Preşedinţie, în cadrul întrevederilor la cel mai înalt nivel, vor fi abordate teme de actualitate aflate pe agenda bilaterală şi internaţională, cu accent pe dezvoltarea cooperării dintre cele două ţări în sectoare economice de interes comun.

De asemenea, marţi seară va avea loc un dineu oficial oferit de preşedintele Băsescu în onoarea preşedintelui libanez şi a soţiei acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici