Preşedintele PSD Constanţa: Ponta trebuie să se ocupe mai întâi de problema partidului şi apoi de cea personală

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că există pericolul ca PSD să se scindeze şi consideră că Victor Ponta trebuie să se ocupe mai întâi de problema partidului şi apoi de cea personală.

475 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Constanţa: Ponta trebuie să se ocupe mai întâi de problema partidului şi apoi de cea personală

Victor Ponta (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

El a declarat sâmbătă, că pericolul ruperii partidului trebuie să fie principala preocupare a conducerii PSD.

"În mod cert ceea ce întâmplă nu face bine partidului. De asemenea, cred că pericolul cel mai mare pe care PSD că ar trebui să-l conştientizeze în acest moment nu cred că este Victor Ponta, ci ruperea partidului. Dacă pe partea dreaptă am văzut că de-a lungul vremii au fost tot felul de scindări, fuziuni, reaşezări, alianţe, ruperi de alianţe, partea stângă de-a lungul vremii a fost destul de aşezată, iar pericolul acesta de a se rupe partidul cred că ar trebui să fie principala preocupare. Victor Ponta cred că trebuie să gestioneze foarte bine problema partidului în primul rând şi abia în al doilea rând problema personală”, a afirmat Decebal Făgădău.

El susţine că în urma mesajelor care i-au fost transmise de către liderii PSD Victor Ponta va reveni în ţară săptămâna viitoare.

“Cred că atât prin mesajele pe care le-a transmis, cât şi mesajele care i-au fost transmise de către liderii naţionali ai PSD vor scurta perioada de recuperare a domniei sale din Turcia şi cred că undeva săptămâna viitoare se va întoarce în ţară, iar în interiorul partidului se va lua o decizie. Sunt convins că Victor Ponta, aşa cum eu îl cunosc, ca fiind un lider responsabil şi serios, va ţine cont în primul rând într-o decizie a sa de impactul asupra partidului”, a explicat preşedintele organizaţiei municipale a PSD Constanţa.

Întrebat dacă Victor Ponta trebuie să mai rămână sau nu la conducerea PSD, Decebal Făgădău a refuzat să răspundă.

De asemenea, întrebat dacă există şi alte persoane care pot conduce PSD în locul lui Victor Ponta, Făgădău a spus că sunt mai mulţi, nominalizându-i pe Rovana Plumb, Valeriu Zgonea şi Liviu Dragnea.

Decebal Făgădău a mai afirmat că PSD Constanţa nu prea a contat în ultimii ani la nivel naţional pentru că nu a ocupat vreo funcţie în conducerea centrală.

“Nu am ocupat niciodată o funcţie de vicepreşedinte la nivel naţional, nu am reuşit să găsim întotdeauna cele mai directe căi de dialog cu conducerea, sunt lucruri de notorietate pe care le ştiţi pentru că le-aţi observat de-a lungul anilor, că echipa nu era simpatizată, că deranjam când vorbeam, că dacă ne băteam pe un proiect era ca şi cum ar fi fost considerat proiectul ăstora. În momentul de faţă ne dorim să ne facem datoria ca şi organizaţie municipală, componentă importantă a organizaţiei judeţene, şi sunt convins cum la noi lucrurile se aşază, aşa se vor aşeza şi la nivel naţional”, a mai spus preşedintele organizaţiei municipale a PSD Constanţa.

El mai spune că şi-ar dori ca judeţul Constanţa să dea un vicepreşedinte la nivel naţional, cel puţin un ministru şi să impună cât mai mulţi lideri naţionali.

“Constanţa din punctul meu de vedere trebuie să dea un vicepreşedinte la nivel naţional, Constanţa trebuie să-şi propună minim un ministru, Constanţa trebuie să-şi propună, de ce nu, la un moment dat să nască mai mulţi lideri naţionali. Şi nu doar PSD. (...) Mi-aş dori ca în garnitura centrală să existe din ce în ce mai mulţi constănţeni. Îmi doresc ca acei oameni profesionişti, discreţi, să iasă în faţă. Cred că acesta este semnalul pe care oamnenii politici trebuie să-l înţeleagă, oamenii nu mai vor oameni gălăgioşi care promit şi nu fac, neserioşi, neprofesionişti, agramaţi şamd”, a menţionat Decebal Făgădău.

Făgădău a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa, el fiind votat în unanimitate, fiind, de altfel, singurul candidat. El ocupa această funcţie din anul 2013.

Decebal Făgădău este şi primar interimar al municipiului Constanţa după demisia lui Radu Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici