Preşedintele Republicii Malta, aflat la Bucureşti, a confundat România cu Bulgaria

Preşedintele Republicii Malta, George Abela, a spus Bulgaria în loc de România, la un moment dat, în timpul declaraţiilor susţinute la Palatul Cotroceni împreună cu şeful statului român, Traian Băsescu.

59 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Malta, aflat la Bucureşti, a confundat România cu Bulgaria

Preşedintele Republicii Malta, aflat la Bucureşti, a confundat România cu Bulgaria (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ambele ţări sunt situate strategic, noi în Mediterana, în extremitatea sudică a Uniunii Europene, Bulgaria (referindu-se la România - n.r.) în partea de est, şi putem împărtăşi experienţa, ne putem ajuta reciproc, pentru ca investitorii să poată veni în Malta, iar oamenii de afaceri maltezi să vină aici şi să ofere şi să înveţe din experienţa României, dar şi din ţările vecine României: Ucraina, Bulgaria, Ungaria. Acestea sunt totodată oportunităţi de investiţii. Şi, de asemenea, românii pot profita de oportunităţile de investiţii din Malta, dar şi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu", a spus, în limba engleză, George Abela.

El a mai spus Traian Băsescu i-a oferit, în timpul convorbirilor oficiale, o perspectivă asupra a două probleme specifice cu care România se confruntă în interiorul Uniunii Europene: aspiraţia României de a adera la Spaţiul Schengen şi problema legată de cetăţenii romi.

"Referitor la chestiunea Schengen, l-am asigurat pe domnul preşedinte că noi privim aceste două chestiuni, cea legată de Spaţiul Schengen şi cea legată de minoritatea romă, sunt separate. Trebuie să fim foarte atenţi, ca state membre ale Uniunii Europene, să evităm crearea unor precedente periculoase. Avem o tradiţie puternică de cooperare strânsă cu România, la nivel bilateral, multilateral şi regional", a adăugat Abela.

Totodată, el a arătat că a venit în vizita de stat în România însoţit de o delegaţie de oameni afaceri.

"Eu consider că este foarte important să consolidăm şi relaţiile interpersonale între oamenii de afaceri, pentru ca şi cooperarea economică să fie de un nivel asemănător. Turismul, în special tursimul educaţional, a fost pe agenda noastră", a mai arătat preşedintele maltez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici