Preşedinţii Camerei în 2016, Valeriu Zgonea şi Florin Iordache, au primit bunuri cu titlu gratuit de 3260 euro

Preşedinţii Camerei Deputaţilor în 2016, Valeriu Zgonea şi Florin Iordache, au primit bunuri cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol desfăşurate în exercitarea mandatului, în valoare totală de 3260 de euro.

572 afișări
Imaginea articolului Preşedinţii Camerei în 2016, Valeriu Zgonea şi Florin Iordache, au primit bunuri cu titlu gratuit de 3260 euro

Preşedinţii Camerei în 2016, Valeriu Zgonea şi Florin Iordache, au primit bunuri cu titlu gratuit de 3260 euro

Astfel, Zgonea a primit, în 2016, ca preşedinte al Camerei, bunuri cu titlu gratuit în valoare de 2590 de euro, iar Iordache de 670 de euro. Zgonea a fost preşedintele Camerei până în luna iunie 2016, această funcţie fiind preluată ulterior de Florin Iordache, care a încheiat legislatură în poziţia de preşedinte al acestui for.

Zgonea a primit un ceas La Grande Classique de Longines, din oţel inoxidabil placat PVD, cu curea de culoare neagră din piele de aligator, în cutie de lemn lăcuit, în valoare de 1000 de euro, de la preşedintele Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene, Christa Markwalder, rămas în patrimoniul instituţiei.

De asemenea, Zgonea a mai primit un covor din lână lucrat manual cu motive tradiţionale persane, în valoare de 500 de euro, de la preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Islamice Pakistan, Sardar Ayaz Sadiq, rămas în patrimonul instituţiei, dar şi o figurină reprezentând un idol feminin din epoca bronzului, semnată de sculptorul Peter Černe, pe suport din lemn, în valoare de 300 de euro, de la preşedintele Adunării Naţionale a Parlamentului Republicii Slovenia, Milan Brglez, rămasă, de asemenea, în patrimoniul instituţiei.

Zgonea a mai primit, printre altele, şi două seturi de butoni din metal argintiu şi email în nuanţe de albastru şi gri, în valoare de 80 euro, precum şi un clopoţel din metal argintiu având gravate literele <CD>, în valoare de 120 de euro, toate acestea rămânând în patrimoniul instituţiei.

Printre bunurile cu titlul gratuit primite de Iordache se numără o gravură reprezentând clădirea Reichstag-ului din Berlin, în valoare de 180 de euro, primită de la preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, care s-a restituit, un platou decorativ din metal argintiu, în valoare de 150 de euro, primit de la preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Darko Pajović, rămas în patrimoniul instituţiei, dar şi o vază lucrată din cupru emailat pictată manual cu motive tradiţionale persane, în valoare de 150 de euro, primită de la ministrul Afacerilor Externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif, şi rămasă în patrimoniul instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici