Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, suspendat pentru un an din PSD

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a fost suspendat pentru un an din PSD, a decis, luni, Biroul Permanent al PSD Ilfov, care i-a reproşat atitudinea faţă de membrii organizaţiei şi faţă de conducerea acesteia, precum şi menţinerea unei atmosfere tensionate în filială.

540 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, suspendat pentru un an din PSD

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, suspendat pentru un an din PSD (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Organizaţia PSD Ilfov este coordonată, din iarna anului 2009, de preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

"Biroul Permanent al Organizaţiei PSD Ilfov, întrunit statutar în şedinţa extraordinară în data de 8 februarie a.c., a decis prin vot suspendarea din partid a domnului Florentin Pandele, pe o perioadă de un an de zile, conform Statutului PSD. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple şi ţin în primul rând de atitudinea domniei sale faţă de membrii organizaţiei şi faţă de conducerea acesteia, precum şi menţinerea unei atmosfere tensionate în sânul organizaţiei", se arată într-un comnicat al PSD Ilfov.

În comunicat se mai arată că, prin politica duplicitară promovată în ultimii ani, Florentin Pandele a reuşit să destabilizeze întreaga organizaţie a PSD Ilfov şi să o aducă într-o stare de funcţionare precară.

Pandele este acuzat de faptul că a întreţinut o permanentă stare de conflict cu membrii din conducerea PSD Ilfov, scopul evident fiind acela de a destabiliza organizaţia în vederea preluării ei si folosirea acesteia în "scopuri dubioase".

Membrii Biroului Permanent au considerat că, prin luarea deciziei de suspendare, se pune capăt unei lungi perioade de incertitudini şi se pun bazele unei construcţii sănătoase de partid, care să nu se bazeze pe şantaj şi manipulare, ci pe încredere şi solidaritate.

În comunicat se arată că Florentin Pandele nu a fost niciodată solidar cu partidul, ci doar cu "anumite persoane" care i-au servit interesele într-o perioadă sau alta şi că nu a mai făcut, după alegerile locale din 2008, niciun fel de campanie electorală, lăsând lucrurile să se deruleze de la sine.

Biroul Permanent al Organizaţiei PSD Ilfov consideră că Pandele a adus astfel grave prejudicii filialei, dar şi întregului partid.

"Conducerea PSD Ilfov i-a oferit posibilitatea de a se implica activ şi constructiv la ultimele alegeri, cele prezidenţiale, de la sfârşitul anului 2009. În loc să fructifice această oportunitate, de a arăta tuturor că este un membru de partid onest, domnul Pandele a preferat să trădeze încă o dată şi să plece din funcţia de coordonator judeţean al campaniei electorale în urma unui scandal uriaş provocat tot de domnia sa, pe motive puerile", se mai arată în comunicat.

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat, joi, la Consiliul Naţional al PSD, că s-a hotărât să candideze acolo unde va candida "prietenul" său Marian Vanghelie, arătând că dacă acesta "va candida pentru un WC public, vine şi Pandele".

"Îl urmăresc pe Marian, unde candidează el, vine şi Pandele", a afirmat Florentin Pandele, în timpul dezbaterilor din Consiliul Naţional al PSD.

Pandele a criticat dur conducerea PSD, apreciind că partidul este într-o "criză de diabet" şi are "prea multă sare liberală şi prea multă grăsime pedelistă", la care se adaugă şi "lumina violet".

Declaraţiile primarului din Voluntari au stârnit reacţii vehemente din partea unor participanţi la Consiliu, unii dintre aceştia strigând: "Nenorocit, trădător! Ai vândut organizaţia de Ilfov PDL-ului!".

Preşedintele organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, care coordonează şi organizaţia Ilfov, a replicat, de la tribuna Consiliului Naţional, că s-a bătut în organizaţia Ilfov pentru voturi şi a avut probleme cu colegi din organizaţie care au vândut această organizaţie Elenei Udrea şi lui Gabriel Oprea.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, la finalul şedinţei Consiliului, că problemele ridicate la nivelul organizaţiei din Ilfov trebuie rezolvate în cadru statutar, explicând că i-a permis primarului Pandele să ia cuvântul pentru a nu-i crea un sentiment "de mare frustrare".

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, după Consiliul Naţional, că atacurile lui Florin Pandele la adresa sa sunt cauzate de faptul că acesta, împreună cu Gabriel Oprea, au făcut campanie mascată pentru Elena Udrea.

Vanghelie, care coordonează şi PSD Ilfov după demisia, în iarna lui 2009, a lui Gabriel Oprea de la conducerea filialei, a afirmat că atacurile din timpul Consiliului Naţional ale lui Pandele la adresa lui au fost dictate de Oprea.

Vanghelie a acuzat faptul că după ce a preluat organizaţia PSD Ilfov a găsit în sediul filialei materiale de campanie pentru Elena Udrea. "Domnul Pandele ar trebui să spună ce era cu gecile Elenei Udrea, ce căutau gecile la ei în sediu, unde le-am găsit când m-am dus eu. Vi se pare normal să găsesc gecile lui Elena Udrea la ei în sediu?", a spus el.

Oprea a demisionat, în ianuarie 2009, din PSD, renunţând la calitatea de preşedinte PSD Ilfov şi la mandatul de ministru de Interne, după ce a fost acuzat de conducerea partidului că a numit în conducerea MAI oameni apropiaţi PDL şi preşedintelui Traian Băsescu.

După demisia lui Oprea, senatorul PSD Anghel Iordănescu şi-a anunţat, de asemenea, demisia, urmat, la câteva zile, şi de primarul PSD din Voluntari, Florin Pandele, care a revenit, însă, câteva zile mai târziu, asupra deciziei, după o discuţie cu Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici