Programul lui Dragnea de redresare a PSD: Noi lideri tineri, comunicare mai bună a miniştrilor

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anunţat, joi, programul de redresare a PSD, cu deschiderea partidului pentru intelectuali de stânga, platformă online pentru dezbateri cu tinerii, activarea departamentelor, training cu candidaţii, newsletter săptămânal, comunicare mai bună a miniştrilor.

410 afișări
Imaginea articolului Programul lui Dragnea de redresare a PSD: Noi lideri tineri, comunicare mai bună a miniştrilor

Programul lui Dragnea de redresare a PSD: Noi lideri tineri, comunicare mai bună a minştrilor (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Dragnea a spus, într-o conferinţă de presă, că doreşte un nou proiect pentru societate, cu deschiderea partidului spre modernizarea stângii şi atragerea de oameni de stânga şi realizarea unui climat politic diferit, care presupune un dialog politic între partide, dar şi între Guvern, Parlament, Preşedinţie.

”Să ne reactivăm. Gândim un nou proiect politic pentru societate, deschidem partidul pentru modernizarea stângii, vom aduce alături de noi oameni de stânga chiar dacă ne critică. PSD va contribui activ la realizarea unui climat politic diferit, caracterizat printr-un dialog politic între partide şi între Guvern, Parlament, Preşedinţie. Vom instituţionaliza clar calitatea de simpatizant, sunt mulţi tineri care sunt simpatizanţi ai PSD şi nu ţin neapărat să se înregimenteze. Vom pregăti o nouă generaţie de lideri tineri, după generaţia lui Ponta”, a declarat Dragnea.

El a menţionat că vor fi organizate dezbateri cu tinerii şi o platformă online pentru aceste dezbateri şi vor fi reactivate cluburile şi departamentele partidului.

În ceea ce priveşte managementul candidaţilor partidului, Dragnea a spus că, până în 15 octombrie, fiecare organizaţie va transmite propuneriile pentru funcţiile de primar, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri, însoţite de o fişă din care să reiasă sondaje de opinie, pregătirea profesională, moralitate, integritate, iar aceste propuneri vor fi analizate de o echipă de la partid.

Potrivit lui Dragnea, candidaţii vor urma un program de training şi va fi realizată o fişă electorală pentru fiecare localitate, cu harta electorală.

În privinţa comunicării interne, Dragnea a anunţat comunicarea prin sistemul video cu organizaţiile din teritoriu pentru ca membrii partidului să afle în timp util despre deciziile partidului şi să-şi spună opiniile: ”Vom realiza sistemul de video cu comunicarea în ţară, cel mai util - membrii află în timp util despre intenţiile şi deciziile conducerii. Se vor transmite mesaje, membrii vor fi informaţi de activitatea miniştrilor. Vom realiza un newletter săptămânal, vor fi conferinţe de presă la sediul central şi în fiecare judeţ”.

Preşedintele interimar al PSD a mai arătat că miniştrii trebuie să comunice, în apariţiile publice, ce fac în domeniul pe care îl gestionează: ”Un ministru care merge la emisiune şi comunică pe alte teme nu ajută premierul şi nici partidul”.

Programul de redresare a PSD mai vizează şi realizarea unui departament de resurse umane, astfel ca fiecare membru al PSD să aibă o fişă completă cu activitatea profesională şi cu competenţele sale.

”Departamentele vor fi laboratoarele partidului”, a mai arătat Dragnea, adăugând că parlamentarii partidului care au iniţiative legisltive vor fi ajutaţi de departamentele partidului.

Liderul interimar al PSD a mai susţinut că sunt importante transmiterea valorilor etice, intărirea justiţiei, lupta împotriva corupţiei, eforturile pentru reducerea sărciei, iar miniştrii vor comunica mai bine şi mai des cu grupurile parlamentare, astfel încât deputaţii şi senatorii să fie informaţi tot timpul despre acţiunile miniştrilor, în timp ce premierul să afle mai bine despre propunerile parlamentarilor.

”Vom realiza o carte albă a guvernării”, a adăugat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici