Proiect de lege: Condiţiile în care se vor redeschide la interior restaurantele şi cafenelele/ „O gură de oxigen pentru HORECA”, spun iniţiatorii

  • În anumite condiţii, restaurantele, cafenelele şi celelalte localuri se vor redeschide.
  • Servirea clienţilor la interior se va face respectând anumite reguli valabile acum şi la terase.
  • Panouri separatoare între mese şi cel mult patru persoane la masă, printre condiţiile propuse într-un proiect de lege.
12286 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: Condiţiile în care se vor redeschide la interior restaurantele şi cafenelele/ „O gură de oxigen pentru HORECA”, spun iniţiatorii

Proiect de lege: Condiţiile în care se vor redeschide la interior restaurantele şi cafenelele

Propunerea legislativă pentru completarea art.8 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost înregistrată joi, la Senat, şi este iniţiată de un grup de 11 parlamentari, 9 dintre aceştia de la PMP.

Proiectul de lege introduce o excepţie de la regula aplicată în prezent, potrivit căreia activitatea la interior a restaurantelor, cafenelelor şi altor localuri este suspendată.
 
Concret, servirea clienţilor în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice va fi posibilă cu respectarea următoarelor condiţii:
 
- un spaţiu de cel puţin doi metri între mese;
 
- maximum patru persoane la aceeaşi masă;
 
- montarea unor panouri separatoare între mese.
 
"Observăm că nu există studii care să demonstreze că un spaţiu închis (...) este mai periculos din punct de vedere epidemiologic decât alte spaţii închise (de exemplu din mijloacele de transport în comun), dacă se respectă aceleaşi condiţii privind distanţarea socială şi, în plus, departajarea spaţiului comun prin panouri separatoare între mese ca echivalent al măştilor de protecţie", se arată în expunerea de motive, acolo unde iniţiatorii văd aplicarea măsurii ca pe o gură de oxigen pentru HORECA, domeniul poate cel mai afectat din martie şi până în prezent. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici