Proiectul de lege care va obliga furnizorii de servicii să factureze doar lei, dezbătut în Parlament

Proiectul de lege privind obligativitatea emiterii tuturor factorilor în lei şi nu în euro, iniţiat de senatorul PSD Daniel Zamfir, urmează a intra în dezbaterea comisiilor de specialitate săptămâna viitoare.

3474 afișări
Imaginea articolului Proiectul de lege care va obliga furnizorii de servicii să factureze doar lei, dezbătut în Parlament

Proiectul de lege care va obliga furnizorii de servicii să factureze doar lei, dezbătut în Parlament

„E ceea ce trebuia să se întâmple de multă vreme şi nu se întâmplă. Devalorizarea monedei naţionale, e cazul să fie împărţită. Nu e firesc ca tot ce înseamnă devalorizarea monedei să cadă în cârca consumatorului”, a explicat Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei economice din Senat.

Potrivit proiectului de lege, facturile să fie exprimate în lei pentru mai multe categorii de servicii: telefonie mobilă, apă canal, contractele avocaţilor, cumpărarea de apartamente, abonamentul la sala de fitness, etc.

Senatorul susţine că povara devalorizării leului faţă de euro ar trebui suportată atât de furnizorul de utilităţi şi servicii, cât şi de consumator.

„S-a profitat de această şmecherie... sigur, plătim în lei dar raportat la euro. Vreau să ştiu de ce mi se raportează abonamentul de la fitness în euro”, a declarat senatorul.

Actul normativ are în vedere firmele şi clienţii care au rezidenţă în România.

Zamfir spune că îi aşteaptă la dezbaterile pe acest proiect pe toţi furnizorii de servicii şi utilităţi. „Abia aştept să văd argumentele celor care vor să menţină preţurile raportate la euro”, mai spune senatorul.

PSD este principalul susţinător al iniţiativei legislative înregistrate la Senat iar UDMR ar putea fi cooptat să se alăture. Proiectul va intra săptămâna viitoare în comisiile de specialitate.

Potrivit proiectului utilităţile sunt definite ca alimentarea cu apa, alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, salubrizarea localităţilor, iluminatul public, alimentarea cu gaze naturale, transportul public local de călători, telefonia fixă sau mobilă, internetul, televiziunea prin cablu sau digitală şi orice altele asemenea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici