Propunerea de reducere a impozitului pe venit de la 16 la 10%, adoptată de Comisia de buget a Senatului

Comisia pentru buget a Senatului a adoptat, marţi, propunerea legislativă prin care impozitul pe venit se reduce de la 16% la 10%.

107 afișări
Imaginea articolului Propunerea de reducere a impozitului pe venit de la 16 la 10%, adoptată de Comisia de buget a Senatului

Propunerea de reducere a impozitului pe venit de la 16 la 10%, adoptată de Comisia de buget a Senatului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al comisiei, Comisia pentru buget a adoptat, marţi, raport favorabil la propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal, prin care cota unică în cazul impozitului pe venit se reduce de la 16% la 10%.

Conform propunerii legislative, "cota de impozit este de 10% şi se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din: activităţi independente, salarii, cedarea folosinţei bunurilor, investiţii, pensii, activităţi agricole, premii, alte surse".

Propunerea legislativă este semnată de un grup de senatori PDL, între care şi actualul ministru al Economiei, Ion Ariton.

Proiectul a fost depus la Senat în luna iunie.

În punctul de vedere transmis Senatului, Guvernul precizează că optează pentru menţinerea cotei de impozitare de 16% şi, prin urmare, nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici