PSD îi cere lui Băsescu să desemeneze până pe 14 noiembrie un premier agreat de majoritate

PSD face apel la preşedintele Traian Băsescu pentru desemnarea unui premier care să fie agreat de actuala majoritate parlamentară până pe 14 noiembrie, data la care expiră interimatele la opt dintre ministere, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Victor Ponta.

17 afișări
Imaginea articolului PSD îi cere lui Băsescu să desemeneze până pe 14 noiembrie un premier agreat de majoritate

PSD îi cere lui Băsescu să desemeneze până pe 14 noiembrie un premier agreat de majoritate (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă preşedintele Traian Băsescu continuă să se încăpăţâneze cu păstrarea actualului Guvern interimar, pe data de 14 noimebrie, peste două săptămâni, opt miniştri, numiţi interimari, îşi vor înceta mandatele interimare. Din ziua de 15 noiembrie România nu va mai avea niciun fel de ministru, nici titular, nici interimar, la portofolii esenţiale", a declarat Ponta.

El a arătat că apelul PSD către preşedintele Traian Băsescu este să renunţe la interesele strict electorale şi politice şi să desemneze un candidat de premier agreat de actuala majoritate parlamentară, care să poată fi investit până pe data de 14 noiembrie.

Ponta a subliniat că, fără niciun ministru, titular sau interimar, la cele opt portofolii, blocajul guvernamental şi administrativ va fi total. El a precizat că preşedintele Traian Băsescu ştie această situaţie şi o ascunde de opinia publică.

Ponta a precizat, totodată, că respingerea miniştrilor propuşi de premierul desemnat, Lucian Croitoru, s-a făcut nu numai pe criterii politice, ci şi pe criterii de competenţă.

"Domnii Videanu şi Pogea, responsabili de mersul dezastruos al Economiei şi Finanţelor româneşti, au fost respinşi pentru incompetenţa lor şi pentru modul în care au dezinformat, inclusiv ieri (joi, n.r.) comisiile parlamentare referitor la situaţia reală economică şi financiară a României", a declarat Ponta.

El a făcut trimitere la declaraţia de vineri a lui Theodor Stolojan, care făcerea referire la posibilitatea diminuării plăţii pensiilor şi salariilor.

"Aceasta arată că decizia respingerii lui Videanu şi Pogea a fost o decizie bazată pe incompetenţă lor şi apoi a fost una politică", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici