Alfred Simonis, vicepreşedinte PSD Timiş, organizaţia lui Grindeanu, susţine că prin excluderea premierului se încalcă statutul partidului

Deputatul Alfred Simonis, preşedintele Tineretului Social Democrat Timiş şi vicepreşedinte al PSD Timiş, a declarat joi că nu crede că CExN poate lua decizia excluderii din partid a unui membru, ci propunerea ar fi trebuit făcută de organizaţia locală.

1845 afișări
Imaginea articolului Alfred Simonis, vicepreşedinte PSD Timiş, organizaţia lui Grindeanu, susţine că prin excluderea premierului se încalcă statutul partidului

PSD Timiş: CEx nu poate lua decizia excluderii lui Grindeanu. E o decizie pripită

Deputatul Alfred Simonis spune că organizaţia locală ar trebui să facă o propunere de excludere, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul lui Sorin Grindeanu, care este şi preşedinte al PSD Timiş.

"Din ceea ce cunosc eu, organizaţia locală trebuie să propună excluderea unui membru de partid şi sub nicio formă nicio organizaţie din Timiş nu a făcut această propunere, nu a luat această decizie şi nici nu o va lua, vă garantez acest lucru. Eu nu cred că Comitetul Executiv Naţional poate să ia o astfel de decizie, cred că este o decizie pripită, sper să se revină în cel mai scurt timp asupra ei", a afirmat vicepreşedintele PSD Timiş.

Simonis a mai precizat că ar trebui făcute demersurile necesare astfel încât statutul partidului să se respecte şi să fie convocat un congres.

"Cred că trebuie făcute toate demersurile pentru ca statutul să se respecte, să se convoace un congres, pentru că dacă un membru este exclus şi are o funcţie importantă în partid poate contesta în congres această decizie. Cred că trebuie să se aşeze conducerea partidului la masă, cu calm şi să revină asupra acestei decizii, care este pripită şi fără sens", a adăugat deputatul PSD.

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din partid, după ce membrii Comitetului Executiv Naţional au decis în unanimitate că acesta trebuie să părăsească formaţiunea, potrivit unor surse politice. Acelaşi Comitet a decis joi seara că orice membru al PSD care acceptă să facă parte dintr-un guvern care nu are susţinerea partidului să fie exclus.

Sorin Grindeanu a fost membru al PSD timp de 20 de ani şi ocupă funcţia de preşedinte PSD Timiş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici