Rădulescu (PSD) a sesizat Camera că procurorii i-au ridicat înscrisuri din cabinetul parlamentar

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cercetat pentru dare de mită, a sesizat, miercuri, Camera Deputaţilor că i-a fost percheziţionat cabinetul parlamentar şi i-au fost ridicate înscrisuri de către procurori, fără avizul Camerei, Biroul Permanent stabilind să trimită sesizarea la comisia juridică.

124 afișări
Imaginea articolului Rădulescu (PSD) a sesizat Camera că procurorii i-au ridicat înscrisuri din cabinetul parlamentar

Rădulescu (PSD) a sesizat Camera că procurorii i-au ridicat înscrisuri din cabinetul parlamentar (Imagine: cdep.ro)

"Vă aduc la cunoştinţă o încălcare extrem de gravă a dispoziţiilor Constituţiei României şi vă solicit ca la nivelul instituţiilor parlamentare să faceţi cercetările necesare şi să luaţi măsurile cuvenite faţă de acest abuz", se arată în sesizarea lui Rădulescu.

Deputatul PSD a susţinut că a fost anunţat în februarie că procurorii s-au deplasat la firma unde este asociat majoritar pentru a ridica o serie de înscrisuri, iar aceştia au percheziţionat şi ridicat înscrisuri de la cabinetul său parlamentar, aflat în aceeaşi clădire şi care avea uşile încuiate.

"Pătrunderea fără drept în cabinetul parlamentar şi ridicarea de înscrisuri în aceste condiţii, reprezintă o încălcare gravă a prevederilor art 72, alin 2 din Constituţie, care dispun că Parlamentarul nu poate fi percheziţionat decât cu avizul Camerei din care face parte. Acest abuz reprezintă în acelaşi timp şi o încălcare a prevederilor legale privind Statutul senatorilor şi deputaţilor", se menţionează în sesizare.

El a arătat că poate dovedi acest lucru prin declaraţiile mai multor martori, fotografii şi înscrisuri.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri să trimită scrisoarea lui Rădulescu comisiei juridice pentrru un punct de vedere, care are termen o săptămână, a precizat secretarul camerei Niculae Mircovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici