Raportul la Legea bugetului de stat pe 2011, adoptat de comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor au adoptat, duminică, cu 25 voturi "pentru" şi 21 voturi "împotrivă", raportul la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2011.

94 afișări
Imaginea articolului Raportul la Legea bugetului de stat pe 2011, adoptat de comisiile de buget-finanţe

Raportul la Legea bugetului de stat pe 2011, adoptat de comisiile de buget-finanţe (Imagine: www.cdep.ro)

Parlamentarii au admis, la acest proiect de lege, o serie de amendamente, unele la propunerea opoziţiei.

Comisiile de buget-finanţe au respins peste 11.000 de amendamente

Membrii comisiilorau respins un număr de 11.400 de amendamente formulate de senatori şi deputaţi, a precizat, duminică, preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan.

"Deci avem front de lucru pentru plen, săptămâna viitoare", a conchis deputatul PSD, care a condus duminică şedinţa comisiilor reunite pentru buget-finanţe.

Viorel Stefan a menţionat că, în opinia sa, şansa ca cele 11.000 de amendamente să fie acceptate în plen tinde spre zero.

Sâmbătă, după suspendarea şedinţei comisiilor, la orele prânzului, deputaţii şi senatorii opoziţiei au revenit la lucrări, după ce au primit acordul reprezentanţilor puterii pentru câteva amendamente cu privire la criteriile de alocare a sumelor pentru autorităţile locale şi posibilitatea ca microîntreprinderile să opteze pentru un impozit de 3% din cifra de afaceri.

Bugetele propuse de Executiv pentru ministere au fost păstrate de comisiile de buget-finanţe, concesiile acceptate de titularii ministerelor şi de Ministerul Finanţelor fiind realocări între diverse capitole de cheltuieli, în interiorul sumei alocate iniţial, cum a fost cazul bugetelor Ministerului Agriculturii şi Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, bugetul Ministerului Finanţelora fost votat în cuantumul propus de Guvern, dar cu un amendament prin care se prevede că încadrarea în numărul maxim de posturi în minister, prevăzut pentru 2011, se va face în trei luni de la adoptarea legii bugetului.

Amendamentul a fost formulat după ce secretatul de stat Gheorghe Gherghina a menţionat că, în anul 2011, numărul posturilor finanţate va fi redus cu 2.000 faţă de cele finanţate în anul 2010, de la 33.000 la 31.000, şi că proiectul de buget trebuie să fie modificat pentru a ţine cont de aceste măsuri şi pentru ca "încadrarea în noul număr să poată fi făcută până la sfârşitul lunii martie".

Comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor au aprobat, duminică, cu 25 voturi "pentru", 21 voturi "împotrivă", şi raportul la proiectul Legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2011, menţinând forma iniţaitorului.

Toate cele 22 de articole ale proiectului Legii bugetului de asigurări sociale de stat au fost adoptate în forma Guvernului, nefiind acceptat niciun amendament. Parlamentarii au votat şi anexele proiectului de buget pentru asigurările sociale de stat.

Rapoartele întocmite de comisiile de buget-finanţe la cele două proiecte de lege urmează să intre în dezbaterea plenului Parlamentului luni, în conformitate cu decizia Birourilor Permanente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici