Reducerea TVA la prezervative, propusă de un candidat al Alianţei PSD+PC

Victor Negrescu, candidat din partea Alianţei PSD+PC pentru Camera Deputaţilor în colegiul 10 din Capitală propune reducerea TVA la prezervative, iniţiativă "care se doreşte să ia în considerare viaţa din ce în ce mai activă a cetăţenilor, dar şi aspectele medicale pe care le implică".

360 afișări
Imaginea articolului Reducerea TVA la prezervative, propusă de un candidat al Alianţei PSD+PC

Reducerea TVA la prezervative, propusă de un candidat al Alianţei PSD+PC

Victor Negrescu consideră că reducerea TVA la prezervative se înscrie în seria de propuneri "care iau în considerare viaţa din ce în ce mai activă a cetăţenilor, dar şi aspectele medicale pe care le implică", se arată într-un comunicat de presă al candidatului PSD, remis, miercuri, MEDIAFAX.

El arată că motivaţiile acestei propuneri sunt date de statisticile îngrijorătoare , şi anume că în România există 25.000 de cazuri de HIV / SIDA, 70 % dintre bolnavi sunt tineri şi în fiecare an au loc 160.000 de avorturi, dintre care 10 % sunt în rândul tinerelor de 15 – 19 ani.

"Trendul ascendent înregistrat de aceste statistici, coroborat cu faptul că media europeană a TVA la prezervative este de 10%, m-au determinat să aduc pe agenda publică o astfel de propunere. Promovarea unei astfel de iniţiative va contribui nu doar la protejarea cetăţenilor de riscuri inutile, ci va dovedi că ştim să ne adaptăm ca societate la ritmul alert de viaţă pe care îl are populaţia", precizează Negrescu.

El mai menţionează că "propuneri ca introducerea transportului în comun pe timp de noapte, crearea unui Birou al Cetăţeanului pentru dezbaterea şi promovarea iniţiativelor legislative sau reducerea TVA la prezervative sunt generate de nevoile reale ale cetăţenilor, pe care politicienii trebuie să le rezolve", şi anunţă că va face lansarea acestei iniţiative joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici