Replici la audierea lui Pogea- Nicolăescu:"Să veniţi cu biciul, cu Boc", Dascălu:"Duceţi-vă la circ"

Parlamentarii au avut, miercuri, un schimb de replici la audierea ministrului Gheorghe Pogea, liberalul Eugen Nicolăescu spunându-i acestuia să vină cu Boc şi cu biciul în Parlament, un deputat PDL replicându-i reprezentantului PNL că ar trebui să se ducă la circ.

16 afișări
Imaginea articolului Replici la audierea lui Pogea- Nicolăescu:"Să veniţi cu biciul, cu Boc", Dascălu:"Duceţi-vă la circ"

Ministrul Gheorghe Pogea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat de deputatul PNL ce efect a avut aplicarea impozitului minim în mandatul său, Pogea a ţinut să îi atragă atenţia acestuia că au guvernat împreună o perioadă, din 2005, iar în perioada 2005-2008, într-o perioadă de creştere economică cu 6,2%, numărul firmelor care s-au desfiinţat a crescut de la 170.000 la 290.000.

"Impozitul minim, de 6 milioane de lei, nu a băgat firmele în faliment, multe din firmele care s-au închis nici măcar nu funcţionau", a adăugat ministrul desemnat.

Eugen Nicolăescu, nemulţumit de răspunsul al lui Pogea, i-a replicat: "Eu am crezut că astăzi dumneavoastră veţi veni şi ne veţi spune ce cu adevărat ce aţi făcut şi ce veţi face. Din păcate, vă luptaţi în continuare cu stafia vechilor guvernări. Îmi pare rău, nu aşa se guvernează România".

Pogea a precizat că, atunci când ai "răspunsuri fără replică", se merge la stafia vechilor guvernări.

"Să veniţi şi cu biciul cu domnul Boc, că noi suntem Parlament, putem să fim bătuţi", a venit din nou replica lui Eugen Nicolăescu.

Afirmaţia lui Nicolăescu a stârnit nemulţumirea parlamentarilor PDL, deputatul Constantin Dascălu apostrofându-l pe colegul liberal: "Duceţi-vă la circ, aici e audierea unui ministru!".

Răspunsurile lui Gheorghe Pogea nu au mulţumit pe toţi parlamentarii, un senator recunoscând că nu a înţeles nimic din ce i-a spus Pogea, dar că îi mulţumeşte, totuşi, pentru răspuns.

Parlamentarii au dorit să ştie şi ce conţine CV-ul ministrului în perioada regimului comunist şi ce anume a făcut la revoluţie.

"Am fost membru al PCR. Aşa a fost, am fost un student care a învăţat. Am fost secretar cu probleme economice în combinat, şi nu organizatorice. În 17-20 decembrie eram în Hunedoara, în combinat, şi nu m-am ocupat cu grupuri huliganice", a răspuns Pogea.

Audierea ministrului desemnat pentru portofoliul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a început, miercuri, cu o mică întârziere, ministrul căutându-şi câteva minute ochelarii pe care îi uitase într-un birou de la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici