Revocarea Avocatului Poporului, APROBATĂ de comisiile juridice

Comisiile juridice reunite au aprobat, marţi, revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului, propunerea urmând să fie validată de plenul reunit.

1564 afișări
Imaginea articolului Revocarea Avocatului Poporului, APROBATĂ de comisiile juridice

Gheorghe Iancu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată cu 14 voturi "pentru",  două "împotrivă" şi 3 abţineri.

USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, marţi, la ora 14.00, care urmează să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru "încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare".

USL reproşează Avocatului Poporului, în cererea de revocare din funcţie, că a utilizat prerogativele constituţionale şi legale pentru a servi interesele politice ale PDL, că s-a pronunţat în mod repetat asupra unor probleme politice fără să fi fost sesizat, invocând inclusiv sesizarea în cazul ICR.

Decizia de convocare a unei noi sesiuni extraordinare a fost luată cu 16 voturi "pentru" şi trei voturi "împotrivă".

Pe de altă parte, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constituţională hotărârea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a comentat, pentru MEDIAFAX, intenţia USL de a-l revoca din funcţie afirmând despre aceasta că este "un atac pe la spate", surprinzător şi de neînţeles în condiţiile în care el consideră că nu a încălcat "Constituţia şi legile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici