Rezoluţie a PSD Olt pentru excluderea lui Chirica: Să nu uite că, acum 3 ani, căra geanta lui Nichita / PSD Dolj cere excluderea lui Mihai Chirica şi Cătălin Ivan

PSD Olt a adoptat, miercuri, în Comitetul Executiv Judeţean, trei rezoluţii vizând susţinerea Guvernului şi conducerii partidului, organizarea unui miting în acest scop şi excluderea din PSD a primarului din Iaşi, Mihai Chirica. Şi PSD Constanţa s-a delimitat de declaraţiile făcute Mihai Chirica.

4618 afișări
Imaginea articolului Rezoluţie a PSD Olt pentru excluderea lui Chirica: Să nu uite că, acum 3 ani, căra geanta lui Nichita / PSD Dolj cere excluderea lui Mihai Chirica şi Cătălin Ivan

Rezoluţie a PSD Olt pentru excluderea lui Chirica: Să nu uite că, acum 3 ani, căra geanta lui Nichita (Imagine: Liviu Chirica/ Foto Mediafax)

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că membrii Comitetului Executiv Judeţean au solicitat o reacţie a partidului faţă de ultimele evenimente de la nivel naţional - protestele antiguvernamentale şi anti-PSD.

"Comitetul Executiv Judeţean al PSD Olt a adoptat, astăzi (miercuri - n.r.), o serie de rezoluţii, în urma discuţiilor avute cu toţi membrii comitetului. Cu toţii spun că oamenii noştri din teritoriu - militanţii, votanţii noştri - îşi doresc să avem reacţie la ceea ce se întâmplă. În ultima perioadă, trebuie să recunoaştem, că atât comunicarea, cât şi reacţiile faţă de ceea ce se întâmplă în ţară au fost foarte puţine, iar câteodată au lipsit. Am adoptat trei rezoluţii, care înseamnă propunerile noastre de reacţie la nivel naţional”, a declarat Oprescu.

Social-democraţii olteni spun că susţin în continuare Guvernul Grindeanu şi conducerea PSD, propunând organizarea unui miting în acest sens. De asemenea, PSD Olt a propus excluderea din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica, primarul Iaşiului.

"Prima rezoluţie se referă la susţinerea Guvernului Grindeanu, dar şi a conducerii partidului, în speţă a domnului preşedinte Liviu Dragnea. A doua rezoluţie se referă la propunerea noastră pentru un mare miting al social-democraţiei, care să se facă la Bucureşti. După ce se liniştesc lucrurile de ajuns, trebuie să arătăm şi noi că Guvernul Grindeanu are susţinere şi România, aşa cum a fost preluată de televiziunile din străinătate, nu este reprezentată doar de cei 100.000 care au fost în piaţă şi au cerut demisia Guvernului Grindeanu. A treia rezoluţie se referă la Mihai Chirica, vicepreşedintele partidului. Pentru atitudinea pe care a avut-o, PSD Olt cere excluderea acestuia din Partidul Social-Democrat”, a spus Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a criticat şi atitudinea primarului din Iaşi, despre care spune că a uitat de unde a plecat.

"Atitudinea acestuia a fost una incorectă. Dacă ai nemulţumiri le declari în cadrul partidului. Nu este în regulă ca, la şedinţele partidului, să nu ridici capul din telefon, iar când ieşi să-ţi critici partidul. Să nu uite domnul Chirica faptul că, acum trei ani, îi căra geanta lui Nichita, pe urmă «împingându-l» pe acesta – el a făcut un denunţ. (...) Eu cred că atitudinea lui, cum s-a îmbrăcat precum Coana Chiriţa în straie de sărbătoare şi a început să facă turul televiziunilor, este una incorectă. Am văzut că, mai nou, îşi dă cu părerea despre orice. E bun în toate, se pricepe şi la sport şi la modă şi la cultură. Poate ne spune domnul Chirică numerele câştigătoare de la Loto, din weekend-ul următor, să jucăm şi noi, poate câştigă toţi românii pe metoda Mihai Chirică”, a afirmat Oprescu.

Pe de altă parte, şi PSD Constanţa s-a delimitat de declaraţiile făcute Mihai Chirica, votând în unanimitate eliberare acestuia din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

Potrivit unui comunicat al PSD Constanţa, Comitetul Executiv Judeţean, reunit în şedinţă lărgită, a adoptat, miercuri, trei rezoluţii cu privire la susţinerea Guvernului Grindeanu, sprijinul acordat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi declaraţiile publice ale preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, Mihai Chirica.

"PSD Constanţa transmite în unanimitate un mesaj de susţinere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi pentru implementarea programului de guvernare cu care Partidului Social Democrat a câştigat încrederea românilor şi votul acestora la alegerile din 11 decembrie 2016”, se arată în comunicat.

Totodată, conducerea organizaţiei PSD din Constanţa îşi arată susţinerea "necondiţionată” faţă de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi se dezice de declaraţiile date în ultima săptămână de Mihai Chirica.

"PSD Constanţa îl sprijină necondiţionat pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului şi se delimitează categoric de declaraţiile domnului Mihai Chirica, votând în unanimitate propunerea de eliberare a acestuia din funcţia de vicepreşedinte naţional al PSD”, se mai arată în comunicat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara, marţi, că el nu vrea să pună problema excluderii din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

PSD Dolj cere întrunirea Comitetului Executiv Naţional al partidului şi demararea procedurilor de excludere din partid a primarului din Iaşi, Mihai Chirica, şi a europarlamentarului Cătălin Ivan, după ce aceştia au criticat deciziile luate de Guvernul Grindeanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anunţul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Craiova, de preşedintele organizaţiei Dolj a PSD, Claudiu Manda.

“Am adoptat o rezoluţie prin care am solicitat întrunirea Comitetului Executiv Naţional şi declanşarea procedurilor de excludere din partid a domnului Mihai Chirica, primarul de la Iaşi, vicepreşedinte PSD. Acesta poate fi exclus doar de Comitetul Executiv Naţional. Au fost colegi din sală care au solicitat şi excluderea domnului Cătălin Ivan, europarlamentar, din aceleaşi motive. Dacă vor să critice partidul o pot face în interiorul partidului, nu să critice în afara partidului şi să încerce să obţină astfel un capital electoral propriu”, a declarat senatorul Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj.

La conferinţa de presă de la Craiova a participat şi ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, aceasta afirmând: “Un primar se legitimează prin ceea ce face sau, în unele cazuri, când nu are foarte multe lucruri cu care să se laude, prin populism. Eu cred că s-a depăşit deja o limită. Şi eu sunt un critic, dar în interiorul partidului, în momentul în care critici în afară este clar că nu doreşti binele partidului şi, din punctul meu de vedere, domnul Chirica a greşit flagrant”.

Social-democraţii au adoptat şi rezoluţii de susţinere în continuare a Guvernului Grindeanu şi a lui Liviu Dragnea ca şef al partidului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici