Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei: Am avut o singură discuţie cu preşedintele Băsescu despre ce facem cu arhiva SIPA/ UPDATE: E nevoie de o discuţie în CSAT

Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că a avut o singură discuţie cu fostul preşedinte Traian Băsescu despre ce se va face cu arhiva SIPA, el menţionând că această discuţie a rămas „de principiu” şi nu s-a concretizat cu o introducere pe ordinea de zi a CSAT.

347 afișări
Imaginea articolului Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei: Am avut o singură discuţie cu preşedintele Băsescu despre ce facem cu arhiva SIPA/ UPDATE: E nevoie de o discuţie în CSAT

Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiţiei: Am avut o singură discuţie cu preşedintele Băsescu despre ce facem cu arhiva SIPA (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

„Am avut o singură discuţie cu preşedintele Băsescu despre a discuta în CSAT ce facem cu arhiva – o păstrăm în continuare la ANP, o ducem la Arhivele Naţionale? Au fost de-a lungul timpului discuţii – de aceea s-a şi desfiinţat SIPA – că nu şi-au făcut treaba prevăzută de lege, că au fost folosite anumite informaţii”, a spus joi Cazanciuc.

Întrebat de ce nu s-a concretizat această discuţie cu Băsescu, fostul ministru al Justiţiei a răspuns: „A fost o discuţie de principiu. Nu am mai apucat să şi punem pe ordinea de zi a CSAT această chestiune”.

Cazanciuc, despre arhiva SIPA: E nevoie de o discuţie în CSAT, pentru a stabili procedura

Fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că este nevoie de o discuţie în CSAT pentru a stabili calea de urmat în ceea ce priveşte viitorul acesteia, precum şi procedura.

„E clar că e nevoie de o discuţie în CSAT, din punctul meu de vedere, pentru a vedea procedura de urmat, pentru a vedea viitorul acestei arhive şi a clarifica suspiciunile din spaţiul public. E nevoie de o procedură, s-ar putea chiar să fie nevoie de un act normativ, iniţiat de ministerul Justiţiei”, a spus Cazanciuc.

El a arătat că accesul la informaţiile din arhivă se poate face printr-o comisie formată din magistraţi care au acces la informaţii clasificate.

„Dar nu despre asta e neapărat vorba, despre cum avem acces la anumite informaţii din arhivă, ci dacă această instituţie a fost folosită în scopurile prevăzute de lege sau nu”, a subliniat Cazanciuc.

El a mai arătat că desecretizarea acestor informaţii clasificate este un proces complex, care este prevăzut la lege.

Totodată, Cazanciuc a arătat că nu a primit niciodată, direct, informaţii despre arhiva SIPA sau informaţii că cineva ar fi copiat documente sau le-ar fi folosit în vreun fel.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici