Ridicarea imunităţii deputatului Bănicioiu. Roman (PNL): Votăm la vedere

Deputaţii PNL vor vota la vedere pentru ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, anunţă liderul deputaţilor liberali, Florin Roman. Bănicioiu este acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi trafic de influenţă pe lângă ministrul Sănătăţii din acea perioadă.

328 afișări
Imaginea articolului Ridicarea imunităţii deputatului Bănicioiu. Roman (PNL): Votăm la vedere

Roman: Votăm la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Bănicioiu

„La solicitarea PNL, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, se întruneşte mâine (vineri - n.r.) pentru a lua în discuţie solicitarea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu. Considerăm că Parlamentul nu poate fi scut pentru deputaţii care urmează sa fie cercetaţi pentru încălcarea legii.

Colegii jurişti vor fi prezenţi la şedinţa comisiei şi vor vota la vedere în favoarea solicitării DNA. În mod similar vom vota în plenul Camerei Deputaţilor care trebuie convocat în cursul săptămânii viitoare. PNL va da curs tuturor solicitărilor de acest gen, indiferent de partidul din care face parte persoana în cauză”, transmite Florin Roman.

Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă pe lângă ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Eugen Nicolăescu.

Procurorii fac o investigaţie care vizează suspiciuni de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din Bucureşti şi judeţul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici