Secretarul de stat Ioan Andreica: Am demisionat, dar nu de pe poziţii de război cu Elena Udrea

Secretarul de stat Ioan Andreica de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a demisionat din funcţie, începând de luni, susţinând că nu a făcut-o de pe "o poziţie de război" cu ministrul Elena Udrea.

226 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat Ioan Andreica: Am demisionat, dar nu de pe poziţii de război cu Elena Udrea

Secretarul de stat Ioan Andreica: Am demisionat, dar nu de pe poziţii de război cu Elena Udrea (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax)

Ioan Andreica, prim-vicepreşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că şi-a scris demisia săptămâna trecută, marţi, aceasta intrând în vigoare începând din 13 septembrie, după semnarea de către premierul Emil Boc.

"Am demisionat, dar nu de pe poziţii de război cu ministrul Elena Udrea. Am lucrat foarte bine cu colegii din minister şi cu doamna ministru. Nu mi-a cerut nimeni demisia, dar am considerat că trebuie să fac loc generaţiei mai tinere. De astăzi (luni - n.r.) demisia a intrat în vigoare. Voi rămâne la Bucureşti doar ca să închei ce mai am de făcut", a declarat Ioan Andreica.

El a deţinut aproape doi ani funcţia de secretar de stat în MDRT.

Întrebat dacă demisia sa are vreo legătură cu informaţiile vehiculate în presă potrivit cărora au existat nemulţumiri legate de faptul că el ar fi alocat fonduri tuturor primăriilor, nu doar celor conduse de PDL, Andreica a spus că nici nu poate fi vorba despre aşa ceva.

"M-aş fi bucurat să putem da fonduri tuturor primarilor, de altfel acesta a fost rolul meu, să sprijin toate comunităţile locale care aveau proiecte bune. Cei nemulţumiţi că nu au primit bani ar trebui să se întrebe dacă au proiecte la fel de bune pe cât de nemulţumiţi sunt. Nu acesta este motivul adevărat al demisiei mele, faptul că unii sunt nemulţumiţi", a spus Ioan Andreica.

El nu a vrut să intre în alte detalii legate de plecarea sa din minister, dar a ţinut să precizeze că nu a răspuns de niciun program cu surse UE, care sunt în responsabilitatea lui Răzvan Murgeanu.

"Cred că a venit vremea să fac şi altceva. Mă voi întoarce să-mi conduc firma, Euroland, care se ocupă de afaceri în domeniul energiei", a declarat Ioan Andreica, potrivit căruia firma sa nu a făcut prea multe afaceri cu statul.

"Doar 2-3 la sută din afacerile firmei sunt cu primării. În cea mai mare parte sunt cu alte companii private", a declarat el.

Ioan Andreica a mai deţinut şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, unde, de asemenea, a ocupat timp de aproape doi ani o poziţie de demnitate publică.

"Cred că ajung patru ani, doi într-o parte, doi în alta. E ca un mandat complet. E vremea să fac şi altceva", a declarat el.

Surse politice au declarat corespondentului MEDIAFAX că în locul lui Ioan Andreica va fi promovat un tânăr tot din organizaţia PDL Bistriţa-Năsăud.

Potrivit ziarului "Gândul", care citează surse din PDL, plecarea lui Andreica din Ministerul Dezvoltării ar fi avut loc în urma unor discuţii aprinse cu Elena Udrea.

Conform surselor citate, ministrul i-ar fi reproşat lui Andreica faptul că a distribuit după propriile interese şi chiar că ar fi modificat destinaţia iniţială a unor fonduri pentru lucrări de canalizare şi introducerea apei curente. Concret, Andreica, membru al filialei Bistriţa-Năsăud condusă de Ioan Oltean, ar fi fost acuzat că a semnat contracte cu unele primării conduse de membri ai PSD şi PNL, fără ştiinţa Elenei Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici