Şeful CJ Brăila jigneşte o ziaristă: Este o imbecilă, este o impertinentă! Ponta îl pune să-şi ceară scuze public - VIDEO

Preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu (PSD), a avut o ieşire nervoasă la adresa unei ziariste, pe care a jignit-o în conferinţa de presă, el fiind sunat apoi de către Victor Ponta, care i-a spus să-şi ceară scuze public, şeful CJ precizând că i-a urmat sfatul, dar nu-i cere scuze şi jurnalistei.

671 afișări
Imaginea articolului Şeful CJ Brăila jigneşte o ziaristă: Este o imbecilă, este o impertinentă! Ponta îl pune să-şi ceară scuze public - VIDEO

Şeful CJ Brăila jigneşte o ziaristă: Este o imbecilă, este o impertinentă! Ponta îl pune să-şi ceară scuze public

Preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, omul care conduce şi finanţele PSD, a avut o ieşire nervoasă la adresa unei jurnaliste de la "Viaţa Brăilei", jignind-o pe aceasta chiar în timpul unei conferinţe de presă. Supărarea a plecat de la faptul că jurnaliştii nu au amintit numele preşedintelui Consiliului Judeţean când au scris despre un festival local şi s-au arătat interesaţi de "Strategia judeţeană de raţionalizare a spitalelor care vizează reorganizarea asistenţei spitaliceşti". Şi de aici a venit potopul de injurii, relatează Gândul.

"Aveţi nesimţirea să scrieţi despre festival, fără să scrieţi cine l-a organizat, cine s-a ocupat de el, cine dă premiile ş.a.m.d. Chiar credeţi că toată Brăila asta este proastă şi toată lumea este proastă? Să vă fie ruşine! A ajuns panarama asta de Aura Costea să vorbească despre spitale... Asta este o imbecilă, este o impertinentă. Habar nu are ce cere şi despre ce este vorba. Dacă întrebi lumea în Brăila dacă s-a schimbat ceva în spitalul judeţean vă va spune că da. Nu vedeţi că nu aveţi nicio logică în ceea ce scrieţi? Dacă a ajuns să mă judece pe mine asta... Cum să îi zic? Nu îi mai zic în niciun fel. Probabil se pricepe să stea cu sânii la soare să o pipăie primarii. Cred că la aia se pricepe ea, nu la scris în ziare", au fost jignirile publice aduse de preşedintele CJ ziaristei.

Pentru a arăta cine comandă în judeţ, Bunea Stancu le-a cerut pe un ton imperativ jurnaliştilor "să termine cu golăniile" pentru că altfel trece la represalii. "Altfel vă retrag acreditarea ca să fie foarte clar. Nu mă faceţi să nu mai fac conferinţe de presă şi să dau interviuri cui vreau eu", a fost avertizarea finală a preşedintelui CJ pentru cei din presa locală, mai scrie "Gândul".

Bunea Stancu a declarat, miercuri, pentru "Gândul" că nu vrea să îi ceară scuze jurnalistei, ci scuzele sale s-au îndreptat "direct în zona naţională".

"Eu dacă i-am cerut scuze? Nu, nu. Am cerut scuze direct în zona naţională pentru modul meu de adresare şi atât. Ce ar trebui să fac, să iau un buchet de flori şi să mă duc la ea ca la «Iartă-mă» cu un buchet de flori? De ce nu o întrebaţi pe ea şi pe toţi care ne fac în tot felul de ani de zile, pentru că noi totuşi suntem aleşi de un judeţ", a fost reacţia preşedintele CJ când a fost întrebat dacă i-a cerut personal scuze jurnalistei pe care a jignit-o.

Bunea Stancu a precizat că poziţia sa publică a venit după ce s-a consultat cu preşedintele PSD, Victor Ponta, care i-a "dat sfaturi utile". "Este drept că am avut o ieşire poate nepotrivită. Astfel de comportamente când accepţi o funcţie publică nu trebuie să le foloseşti. Este adevărat şi mi-am cerut scuze pentru asta public", a subliniat preşedintele CJ, care a încercat să îşi justifice declaraţii precum "panaramă", "imbecilă" şi "se pricepe să stea cu sânii la vedere ca să fie pipăită de primari". Bunea Stancu a adăugat că este hărţuit de o "presă aservită politic", deoarece "s-a furat startul campaniei electorale pentru alegerile locale", mai scrie "Gândul".

Bunea Stancu a ameninţat că este posibil să vină cu dovezi în sensul celor spuse. "Probabil că dacă lucrurile nu se vor aşeza aşa cum trebuie voi mai face şi alte declaraţii, că am dreptul să fac şi declaraţii nu numai să iau pumni în cap. M-am născut la ţară şi vreau să cred că sunt un om cu bun simţ", a fost avertismentul lansat de Bunea Stancu pentru ziariştii din presa locală. Preşedintele CJ a spus că nu "poate sta aplecat la infinit şi să primească câte un par în cap".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a confirmat pentru "Gândul" discuţia telefonică avută cu Bunea Stancu şi a declarat că i-a recomandat "să îşi ceară public scuze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici